Ministrul Educației: „Avem trei scenarii pentru noul an şcolar. Putem să începem anul școlar pe 14 septembrie, dacă situația epidemiologică nu este gravă”

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că anul școlar poate începe pe 14 septembrie, în cazul în care situația epidemiologică nu este gravă. Aceasta a prezentat cele trei scenarii în care elevii ar putea să înceapă anul școlar, transmite Edupedu.

„Așteptăm din partea Ministerului Sănătății normele sanitare. În momentul în care acestea vor fi transmise, putem să luăm și anumite decizii. Avem trei scenarii pentru noul an şcolar. Putem să începem anul școlar pe 14 septembrie, dacă situația epidemiologică nu este gravă”, a declarat Monica Anisie la dezbatere online World Vision România, conform Edupedu.

Cele trei scenarii pentru începerea anului şcolar

  • reluarea cursurilor în mod clasic
  • scenariul hibrid în care jumătate dintre elevi vor fi la şcoală, iar restul vor participa online, cu rocada între ei
  • scenariul în care şcoala continuă online

„Ne dorim cu toții să nu existe o astfel de situație. Înțeleg nevoia ca elevii să revină la sala de clasă. Dar întotdeauna trebuie să ne gândim și la sănătatea copiilor, la siguranța lor, să nu neglijăm siguranța și sănătatea cadrelor didactice”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul educaţiei a precizat că se ia în calcul și varianta să descentralizeze decizia, chiar până la nivelul instituțiilor de învățământ.

Monica Anisie a mai spus că din mai a început formarea cadrelor didactice. „Obiectivul e ca toate cadrele didactice să fie formate pentru a preda în sistem online”, a punctat ministrul educaţiei.

În ceea ce priveşte elevii care nu au avut posibilitatea să urmeze cursurile online, Monica Anisie a precizat că există un departament în cadrul ministerului care se ocupă să facă o centralizare a datelor pentru a realiza măsuri de intervenție în comunitățile unde nu a existat posibilitatea să se desfășoare cursuri online.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419