Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: ”Am decis prelungirea vacanței de iarnă pentru calitatea procesului educațional”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că a decis prelungirea vacanței de iarnă de la 4 ianuarie până la 11 ianuarie pentru „calitatea” procesului educațional.

sorin cimpeanu„Am văzut că 61% dintre părinți nu au agreat ca anul școlar să înceapă mai devreme. Am văzut că și în rândul elevilor a fost un lucru mult discutat.

Atunci, am decis ca în anul școlar să înceapă tot în săptămâna care include data de 15 septembrie. Acest lucru a făcut posibil să îndeplinim un alt deziderat, o altă solicitare venită deopotrivă din partea elevilor și a cadrelor didactice, aceea de a nu reveni la școală imediat după data de 3 ianuarie.

Și eu sunt cadru didactic și cred că orice cadru didactic onest știe cât de ușor sau cât greu este să vii la școală începând cu 4 ianuarie să faci cursuri pe 5, 6 și mai ales 7 ianuarie. Pentru calitatea procesului educațional am decis și ne-am asumat acest lucru, este mai bine ca vacanța de iarnă să se sfârșească pe 10 ianuarie și să puteți ține cursurile pe 11 ianuarie”, a spus ministrul.

El a afirmat că Ministerul Educației dorește să vină în întâmpinarea așteptărilor societății, dar atunci când propunerile sunt „antagonice” să fie prioritizat interesul elevului.

„Dorim să venim în întâmpinarea tuturor așteptărilor societății, dar atunci când propunerile sunt antagonice cred că este de datoria noastră, a Ministerului Educației, să prioritizăm interesul elevului și punctul de vedere al profesorului”, a afirmat Cîmpeanu.

Anul școlar se structurează pe două semestre. Astfel, cursuri se vor desfășura de luni, 14 septembrie, până vineri, 18 decembrie 2015. În perioada 31 octombrie — 8 noiembrie clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar vor avea vacanță.

Vacanța de iarnă este prevăzută de sâmbătă, 19 decembrie 2015, până duminică, 10 ianuarie 2016, iar cursurile se vor desfășura din 11 ianuarie 2016 până pe 5 februarie 2016.

Elevii vor fi în vacanța intersemestrială de sâmbătă, 6 februarie 2016, până duminică, 14 februarie 2016.

Semestrul al doilea este structurat astfel: cursuri de luni, 15 februarie 2016, până vineri, 22 aprilie 2016, vacanța de primăvară de sâmbătă, 23 aprilie 2016, până marți, 3 mai 2016. Cursurile se vor desfășura de miercuri, 4 mai 2016, până vineri, 24 iunie 2016.

Vacanța de vară va începe sâmbătă, 25 iunie 2016, și se va încheia duminică, 11 septembrie 2016. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea