Ministrul de Interne despre diferența salariilor polițiștilor: Unul de la Locală, care păzește un parc are salariul de 8-9.000 de lei, iar unul din MAI, care își riscă viața, câștigă jumătate

Ministrul de Interne despre diferența salariilor polițiștilor: Unul de la Locală, care păzește un parc are salariul de 8-9.000 de lei, iar unul din MAI, care își riscă viața, câștigă jumătate

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit sâmbătă seara, într-o intervenție la postul de televiziune Digi24, despre reforma poliției, în contextul în care, în perioada stării de urgență au fost înregistrate mai multe abuzuri, atât din partea poliției locale, cât și din partea celei de la nivel național.

Vela a spus că „este o discuție foarte veche” cu privire la Poliția națională și cea locală: „De la confuzia nominală sau inscripționarea autovehiculelor, ar trebui clar o delimitare”. Ministrul a adăugat că cele două instituții vor fi redenumite în urma unor analize.

ELIT

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul, la Digi24.

„Trebuie evaluat în mod corect și cinstit, cu toată lumea la masă”, a subliniat Marcel Vela.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...