Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Apărării: Săptămâna viitoare va fi aprobată Hotărâre Guvernamentală privind achiziţiile pentru sistemul rachetă anti-navă

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Fifor, Ministrul Apărării, a declarat, miercuri, la Constanţa, că săptămâna viitoare va fi aprobată în Guvern o HG pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă.

Mihai Fifor a declarat, în timpul ceremoniei organizate cu ocazia Marinei Militare, că anul 2018 va fi unul de referinţă pentru Marină.

„Anul 2018, anul Centenar, va fi unul de referinţă pentru Marina Militară Română. Suntem în plin proces de selecţie a câştigătorului programului de achiziţie pentru corvetele multifuncţionale, program care va asigura nu doar o capabilitate modernă de apărare la Marea Neagră, dar prin offset-ul aferent, va asigura şi modernizarea celor două fregate tip T22, Regele Ferdinand şi Regina Maria”, a spus Fifor.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi aprobată o hotărâre de guvern pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă.

„Săptămâna viitoare vom aproba în Guvern hotărârea pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă, bateriile de coastă care vor întregi amprenta de securitate navală a ţării noastre. Toate aceste programe pornesc de la dorinţa de a întări capacitatea de reacţie imediată a forţelor navale, de a consolida poziţia strategică a României la Marea Neagră”, a mai spus spus ministrul Apărării.


Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea