Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Agriculturii: România ar putea exporta carne de porc în SUA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, joi, că România ar putea exporta carne de porc în SUA, după obținerea echivalenței pe sistemul de inspecție a cărnii.

rulada de porc„Aș dori să punctez un aspect foarte important, care poate marca în mod benefic colaborarea dintre țările noastre: finalizarea procedurilor tehnice de agrementare a cărnii și produselor din carne românești pe piața SUA, care implică de fapt restabilirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel al FSIS, din SUA. România ar putea exporta pe această piață carne de porc. Sperăm ca, pe viitor, aspectele tehnice să fie îndeplinite și carnea noastră de porc să ajungă pe mesele consumatorilor americani’, a subliniat ministrul Agriculturii, citat într-un comunicat al MADR remis AGERPRES.

Șeful MADR a prezentat o serie de date semnificative privind agricultura românească, punctând câteva aspecte referitoare la schimburile comerciale dintre cele două state. Referindu-se la valoarea exporturilor de produse agroalimentare ale României către SUA în anul 2015, ministrul Irimescu a afirmat că aceasta a fost de 22,9 milioane de euro, în timp ce importurile din SUA au atins nivelul de 75,9 milioane de euro, înregistrându-se un deficit de 53 de milioane de euro. Astfel, comparativ cu anul 2014, importurile din Statele Unite ale Americii s-au dublat (+105,9%), în timp ce exporturile către această destinație au avansat cu doar 1,97%, determinând o creștere de 3,7 ori a deficitului comercial.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea