Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, după ce mai multe state au blocat importul de cereale din Ucraina: ”Nu vom da niciun cent acelora care s-au gândit să speculeze piața”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, după ce mai multe state au blocat importul de cereale din Ucraina: ”Nu vom da niciun cent acelora care s-au gândit să speculeze piața”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a vorbit despre decizia Poloniei și Ungariei de a interzice importul de cereale ucrainene.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Petre Daea a precizat că se află în dialog cu omologii săi din statele afectate de consecințele războiului din Ucraina, însă orice decizie trebuie să țină cont de regulile UE:

„Ne desfășurăm activitatea după reguli, reguli pe care le respectăm cu toții, și Comisia Europeană, și România. Aici nu putem unii să le respectăm, și alții să nu le respectăm. Respectăm regulile împreună, acționăm împreună, decidem împreună și facem ceea ce trebuie împreună. Și discuția mea pe care am avut-o vinerea trecută cu ceilalți colegi și cu colegul din Polonia, cel din Bulgaria și din Slovacia și iată că am convenit atunci să lucrăm împreună și să păstrăm acest culoar al comunicării instituționale pentru a putea pune de acord și a lua deciziile care trebuie luate la nivelul UE și pe care putem să le luăm, știindu-se regulile și respectându-se cadrul instituțional pe care trebuie să îl folosim împreună”.

”Nu vom da niciun cent acelora care s-au gândit să speculeze piața”

În legătură cu ajutorul oferit fermierilor români, Petre Daea a precizat că la nivelul Comisiei Europene se lucrează pentru suplimentarea fondurilor acordate fermierilor păgubiți de scăderea prețului cerealelor:

„Sumele respective au fost stabilite, noi am dublat suma, le dăm la fermieri imediat. Avem actul de punere în mișcare. Nu vom da niciun cent acelora care s-au gândit să speculeze piața, celor care comercializează grâu, adică se ia grâu dintr-o parte și se vinde chipurile că e momentul câștigului. Lăcomia nu are ce căuta în sânul societății și mai ales în momentele acestea grele pentru țară. Așteptăm suma suplimentară pe care a cerut-o președintele țării și știu că se lucrează la această decizie. În momentul în care vine suma suplimentară pentru fermierii români ministrul agriculturii va lua toate măsurile ca actul normativ să fie imediat pus în mișcare”, conform b1tv.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea