Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: 3,2 miliarde de euro de la UE pentru agricultura României în 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prezent joi la Târgul Naţional de Agricultură de la Brăila, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că România ar putea introduce, până la sfârşitul anului, de la Uniunea Europeană, pentru agricultură sume în valoare de 3,2 miliarde de euro.

„Din fondul european din care se accesează sumele pentru plata pe suprafaţă, România a accesat 99,03%. Este fără precedent. Tot fără precedent este şi faptul că am accesat de la Uniunea Europeană fondurile rezervate României şi întrezărim ca, până la sfârşitul anului, în agricultura ţării româneşti să putem introduce sume de la Uniunea Europeană în valoare de 3,2 miliarde euro.

Aceşti bani sunt destinaţi pe de o parte fermierilor, iar pe de altă parte zonei rurale, în aşa fel încât satul românesc să fie altfel, iar randamentele la unitatea de suprafaţă în agricultură să crească şi fermierii să poată beneficia de câştiguri suplimentare şi un confort financiar rezonabil’, a declarat Daea.

Ministrul Agriculturii a mai subliniat faptul că anul acesta a fost pentru prima dată când în agricultura din România s-au dat subvenţiile la timp şi tot pentru prima dată când s-au depus cererile pentru subvenţii pe anul agricol 2017 – 2018 până la 15 mai.

„Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care am încheiat această operaţiune pe data de 15 mai. Celelalte ţări au solicitat prelungiri. Noi am făcut acest lucru pentru a da posibilitatea ca, începând de la 1 iulie, până la 1 octombrie, să putem realiza controalele în teren. Acum, când vă vorbesc, se realizează ultimele operaţiuni în această activitate de control, în aşa fel încât, pe data de 16 octombrie, să dăm drumul la plăţi. Avem banii în bugetul Ministerului Agriculturii, prin rectificarea Guvernului ni s-a acordat întreaga sumă, în aşa fel încât să putem acorda subvenţii’, a completat Daea.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea