Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Agriculturii nu crede că vor fi scumpiri la alimente din cauza secetei: „România produce, iar recolta va asigura necesarul țării”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii nu crede că vor fi scumpiri la alimente din cauza secetei: „România produce, iar recolta va asigura necesarul țării”

Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, susține că nu s-a investit suficient în ultimii ani în sistemele de irigații, iar acest lucru se vede acum, în perioada de secetă pe care o traversează numeroase regiuni din țară.

”De doi ani de zile în sistemele de irigații nu s-a făcut aproape nimic. Am regăsit aceeași stare de lucru pe care am lăsat-o în 2018. (…) Într-un cuvânt, la PNRR să punem în stare de funcționare sistemul cu banii pe care îi avem, acești bani repartizați din bugetul statului.

Legea prevede peste un miliard de euro și din acest miliard s-a consumat aproape un sfert. Lucrurile sunt în desfășurare, ritmul trebuie impulsionat. Voi fi tot timpul în zonele acestea greu încercate datorită (sic!) vremii”, a declarat Daea într-o intervenție la Digi24.

El susține că nu se vor scumpi produsele agricole din cauza secetei.

”Nu vor fi influențe majore datorită acestei situații. România produce, iar recolta va asigura necesarul țării și va și exporta pentru ca fermierii să obțină profituri. Peste o lună, o lună și ceva începem să pregătim anul agricol viitor, iar fermierilor e trebuie bani să cumpere motorină pentru a crea spațiul germinativ necesar însămânțării. Se lucrează în câmp, fermierii sunt cu toate forțele la fața locului, caută soluții alternative, e o concentrație de forțe care merită văzută”, a mai spus Petre Daea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea