Ziarul Unirea

Ministru Sănătății, Nelu Tătaru: „În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor locale”

În vizita sa la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a subliniat faptul că Guvernul nu plănuiește, în acest moment, amânarea începerii anului școlar sau alegerile locale programate în septembrie.

„Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar la data de 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor locale. Evoluţia ulterioară (a epidemiei – n.red) ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a comentat Tătaru.

ELIT

Ministrul Sănătăţii a respins ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. „Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României (legea carantinării și izolării – n.red), să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat acesta.

Sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419