Rămâi conectat

Actualitate

Miniştrii de la Finanţe, Economie şi Educaţie ar putea părăsi Guvernul. Află ce alţi şefi din Executiv se află pe LISTA LUI PONTA de REMANIERE

Alexandra Mates

Publicat

în

Printre miniştrii care ar putea fi remaniaţi de premierul Victor Ponta se numără Ioana Petrescu (Finanţe), Remus Pricopie (Educaţie) şi Constantin Niţă (Economie), din viitorul Cabinet urmând să nu mai facă parte nici majoritatea miniştrilor delegaţi, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse politice. Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că săptămâna viitoare se va şti foarte clar dacă se menţine şi se va merge mai departe cu guvernarea, şi că, imediat după adoptarea bugetului, va propune în cadrul coaliţiei de guvernare o restructurare a Guvernului, „în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri”.

Sursele citate au arătat că, în afară de Petrescu, Pricopie şi Niţă, care sunt miniştri plini, Ponta ar putea să-i remanieze şi pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Românii de pretutindeni), dar şi pe alţi miniştri delegaţi, cu scopul de a comasa ministerele. Miniştri delegaţi mai sunt Darius Vâlcov (Buget), Florin Jianu (IMM-uri şi Turism), Doina Pană (Ape, Păduri şi Piscicultură), Răzvan Nicolescu (Energie), Aurelia Cristea (Dialog social).

Pe de altă parte, surse parlamentare au precizat că premierul Victor Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, două posturi de miniştri în viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind portofoliul Finanţelor.

Sursele citate au mai arătat că vicepremierii actuali vor fi menţinuţi şi în viitorul Cabinet.

Premierul Victor Ponta va propune, după data de 10 decembrie, în discuţia coaliţiei de guvernare, o restructurare a Guvernului, în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri în cadrul Guvernului.

„Prin prevedere constituţională, în momentul în care o altă formulă politică intră în componenţa Guvernului, trebuie un vot în Parlament, ori pentru ca să intre PLR cu siguranţă va fi un vot”, a precizat premierul Victor Ponta, marţi.

El a evitat să precizeze de ce ar fi nevoie de un vot în Parlament în condiţiile în care PLR nu există din punct de vedere juridic, iar cooptarea unor membri ai acestei formaţiuni în Cabinet nu ar reprezenta, aşadar, o modificare a componenţei Executivului.

„Trebuie să stabilim juridic şi de aceea ne-am luat şi timpul necesar pentru a face această propunere. După doi ani de guvernare o să vedem exact, poate o să fie mai puţini miniştri, o să vedem exact ca şi repartizare a portofoliilor. Asta înseamnă o restructurare, o repornire a Guvernului pentru 2015-2016”, a precizat Ponta.

El a spus că PLR va avea în viitorul Guvern „exact ponderea” pe care o are această formaţiune în Parlament.

Ponta a mai precizat, marţi, că nu are niciun semnal privind retragerea UDMR de la guvernare. Precizarea a fost făcută după ce senatorul Marko Bela, fost preşedinte al UDMR, a declarat că Uniunea va discuta săptămâna aceasta, de principiu, despre o nouă majoritate cu PNL şi probabil în 2015 va încerca formarea unei alte majorităţi parlamentare.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea