Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Sănătății: Medicamente noi, pe lista de compensate și gratuite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Sănătății a informat, miercuri, că, pe lista de medicamente compensate și gratuite, au fost incluse noi molecule și combinații de substanțe inovative pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, cei care suferă de hipertensiune pulmonară, sepsis sever, artrită idiopatică juvenilă, tuberculoză și hepatită.

La propunerea MS, Executivul a modificat și completat Hotărârea Guvernului nr. 720/ 2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, se introduc noi molecule precum: tratamentul pacienților incluși în Programul național de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum); tratamentul asiguraților cuprinși în Programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare, afecțiunea Hipertensiune pulmonară (Macitentanum și Riociguat), tratamentul copiilor care suferă de artrită idiopatică juvenilă (Tacilizumabum și Adalimumab), Programul național de boli transmisibile B subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză (Bedaquilinum — medicament orfan) sau Combinații (Ombitasvirum+Paritaprevirum+Ritonavirum), Dasabuvirum.

Acestea se adaugă celor 40 de molecule pentru tratarea epilepsiei, cancerului, bolilor endocrine, leucemiei, bolilor neurologice degenerative, afecțiunilor cardiovasculare, diabetului zaharat, bolilor inflamatorii reumatice cronice, hepatitei cu virus B, HIV/ SIDA, care au fost compensate în urmă a două proceduri de actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea