Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Ministerul Sănătății: Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent va fi reluată săptămâna viitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vaccinImunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Național de Imunizare, va fi reluată începând de săptămâna viitoare. Direcțiile de sănătate publică vor primi peste 107.000 de doze de vaccin hexavalent, anunță Ministerul Sănătății.

„Începând de săptămâna viitoare, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Național de Imunizare. În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent, iar săptămâna viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcțiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea continuării procesului de imunizare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, remis Agerpres.

În conformitate cu acordul-cadru existent, până la sfârșitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună la dispoziția Ministerului Sănătății 500.000 de doze de vaccin.

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați, precum și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților, conform calendarului.

„Recuperarea la vaccinare se va realiza, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, prin cabinetele medicilor de familie”, precizează MS în comunicatul citat.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B și poliomielitei și se administrează gratuit în calendarul național de imunizare al MS.

Potrivit Ministerului Sănătății, disfuncționalitățile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilității producătorului de a produce și livra acest produs în timp util, în această situație aflându-se mai multe state, atât la nivel european, cât și mondial. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea