Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Sănătății a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și, în special, prin gripă, în perioadele reci și cu fluctuații de temperatură a fost suplimentar de Ministerul Sănătății cu încă 143.000.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, pentru sezonul 2015 — 2016, Ministerul Sănătății a achiziționat inițial 500.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost în totalitate distribuite către direcțiile de sănătate publică la nivel local. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârșitul anului trecut.

”La cererea direcțiilor de sănătate publică, am luat decizia de a suplimenta cantitatea de vaccin gripal cu încă 143.000 de doze pentru imunizarea persoanelor la risc, astfel încât să evităm creșterea numărului de îmbolnăviri prin viroze de sezon. Recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire să se adreseze medicilor de familie pentru a obține gratuit acest vaccin”, a declarat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, potrivit comunicatului.

Peste 461.000 de persoane au fost vaccinate de la demararea de către MS a campaniei de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon, care a început anul trecut, la jumătatea lunii noiembrie. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea