Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Ministerul Fondurilor Europene‬ finanțează prin POSDRU‬ stagii de practică pentru studenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), a lansat luni, 4 mai 2015, un nou apel de proiecte în valoare totală de 50 de milioane de euro.

Students-450x300Astfel, apelul „Stagii de practică pentru studenți” va finanța proiecte care vizează efectuarea de stagii de practică (internship) în anul 2015 de către studenți/ masteranzi din sistemul național de învățământ la potențiali angajatori din orice sector, fiind încurajate stagiile de pregătire practică în cadrul instituțiilor publice.

Obiectivul apelului este sprijinirea studenților în dezvoltarea cunostințelor și aptitudinilor necesare în procesul de inserție pe piața muncii. Un proiect va putea avea valoarea totală eligibilă între 50.000 euro și 499.999 euro și va sprijini minim 150 de studenți/ masteranzi.

„Prin lansarea unor astfel de apeluri îmi doresc ca împreună cu echipa de la MFE să fac tot ce-mi stă în putință pentru a recupera cât se poate de mult și pentru a pierde cât mai puțini bani din perioada de programare 2007 – 2013. După cum știm, în debutul acesteia, țara noastră a avut parte de multe și grele corecții aplicate. De aceea, guvernul actual încearcă să încheie aceasta perioadă cu o absorbție cât mai mare, în ciuda piedicilor din trecut, pentru a putea intra în următoarea perioadă de programare, 2014 – 2020, cu lecțiile învățate și cu încredere că absorbția fondurilor europene nu este deloc o misiune imposibilă. Așadar, 2015 și 2016 reprezintă ani cruciali, atât pentru încheierea în condiții cât mai avantajoase pentru România a perioadei de programare 2007-2013, cât și pentru crearea unei construcții solide în vederea îmbunătățirii capacității de absorbție în perioada 2014-2020”, a punctat ‪#‎MinistrulFondurilorEuropene, ‪#‎MariusNica.

Nota:

Ghidul este publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene la adresa http://www.fonduri-ue.ro/posdru/images/doc2015/cpp189.pdf.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

PNL a rămas fără candidați pentru Consiliul local într-o comună din Alba: Motivul, lipsa unei femei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL a rămas fără candidați pentru Consiliul local într-o comună din Alba: Motivul, lipsa unei femei PNL Alba nu are candidați pentru consiliul local în toate localitățile județului. Lista propusă pentru Consiliul local Ponor a fost respinsă definitiv în justiție pentru că nu exista niciun candidat femeie. Sesizarea a fost depusă de partidul Alianța pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea