Ministerul Educației a aprobat CALENDARUL de echivalare și atestare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar

Paul Voicu - Primar 2020

ministerul educatieiMinistrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a aprobat, prin ordin, ”Calendarul activităților prevăzute în Metodologia privind echivalarea ECTC/SECT a învățământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licență, pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”.

Documentul stabilește că în perioada 1 — 31 octombrie 2014 se depun și se înregistrează dosarele justificative în vederea echivalării pe baza ECTS/SECT. Afișarea listei cuprinzând cadrele didactice care îndeplinesc condițiile de echivalare se face pe 14 noiembrie 2014, iar transmiterea la minister a situației statistice se face în aceeași zi.

ELIT

Definitivarea dosarelor incomplete ale cadrelor didactice se va realiza în perioada 17 — 28 noiembrie 2014, iar transmiterea datelor către MEN, pe data de 5 decembrie 2014. Transmiterea dosarelor complete, însoțite de observațiile inspectorului școlar pentru dezvoltarea resurselor umane, pe specializări, către instituțiile de învățământ stabilite de MEN pentru echivalarea și eliberarea atestatelor se face în perioada 10 — 19 decembrie 2014.

Evaluarea dosarelor la nivelul structurilor universitare care asigură formarea inițială și continuă a cadrelor didactice va avea loc în perioada 5 ianuarie — 30 mai 2015.

Mihail David - 2020

Până la 1 septembrie 2015 vor fi eliberate atestatele de echivalare valabile pentru ocuparea funcțiilor didactice în învățământul preșcolar și preuniversitar obligatoriu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...