Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Educației a aprobat CALENDARUL de echivalare și atestare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a aprobat, prin ordin, ”Calendarul activităților prevăzute în Metodologia privind echivalarea ECTC/SECT a învățământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licență, pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”.

Documentul stabilește că în perioada 1 — 31 octombrie 2014 se depun și se înregistrează dosarele justificative în vederea echivalării pe baza ECTS/SECT. Afișarea listei cuprinzând cadrele didactice care îndeplinesc condițiile de echivalare se face pe 14 noiembrie 2014, iar transmiterea la minister a situației statistice se face în aceeași zi.

Definitivarea dosarelor incomplete ale cadrelor didactice se va realiza în perioada 17 — 28 noiembrie 2014, iar transmiterea datelor către MEN, pe data de 5 decembrie 2014. Transmiterea dosarelor complete, însoțite de observațiile inspectorului școlar pentru dezvoltarea resurselor umane, pe specializări, către instituțiile de învățământ stabilite de MEN pentru echivalarea și eliberarea atestatelor se face în perioada 10 — 19 decembrie 2014.

Evaluarea dosarelor la nivelul structurilor universitare care asigură formarea inițială și continuă a cadrelor didactice va avea loc în perioada 5 ianuarie — 30 mai 2015.

Până la 1 septembrie 2015 vor fi eliberate atestatele de echivalare valabile pentru ocuparea funcțiilor didactice în învățământul preșcolar și preuniversitar obligatoriu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea