Ministerul de Interne vrea polițiști si jandarmi mai puternici. Reguli noi la probele fizice pentru amiterea în POLIȚIE și JANDARMERIE

Ministerul de Interne vrea polițiști si jandarmi mai puternici. Reguli noi la probele fizice pentru amiterea în POLIȚIE și JANDARMERIE

Cine vrea să intre în Poliţie de anul viitor, va trebui să tragă serios la sală! Ministerul a schimbat regulile de admitere. Probele sunt şi de două ori mai grele.

Motivul: conducerea ministerului îşi doreşte în stradă angajaţi mai bine pregătiţi pentru a le face faţă infractorilor. Mare atenţie: va fi introdus din nou criteriul de înălţime! Cine are mai puţin de 1,70 m nu are şansa nici măcar să îşi depună dosarul.

Noul regulament este atât de aspru, încât instructorii de fitness spun că practic va fi spulberat visul fetelor de a intra în Poliţie.Acesta este unul dintre cele 11 obstacole pe care vor trebui să le treacă cei care vor să intre în școlile de subofiţeri sau la Academia de Poliţie. Manechinul trebuie târât pe jos pe o distanţă de 10 metri – exact ca în imagini.

În regulamentul de acum, manechinul cântăreşte 40 de kilograme, dar de anul viitor va cântări 60 kg.

Dumitru Coarnă, liderul sindicatului SNPPC: „Au fost un pic ridicate standardele. Mie mi se pare logic şi corect. Sigur că trebuie să ai o anumită forţă fizică să faci încătuşarea.

Cum poţi să faci încătuşare dacă ai în faţa ta unul de 100 de kg şi tu ai 40? Sincer vorbind. Sau ai în faţa ta un infractor de 1,80 şi tu ai 1,50!

”Noutăţile de la examenul de anul viitor nu se opresc aici. A fost introdusă o probă nouă prin care se verifică forţa şi viteza: candidaţii trebuie să atingă o minge de tenis suspendată la o înălţime de 2 metri şi 55 de centimetri. Iată cum trebuie să decurgă „traseul aplicativ” pentru polițiști și jandarmi

surs: digi24.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

1 comentariu

Badea Onu 21 iulie 2019 at 14:59

Era necesar.Prea multe manechine in politie si toate purtatoare de cuvant.Si toate ies la pensie mai repede si cu pensii uriase.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...