Rămâi conectat

Curier Județean

Mini-tabără educațională, la Rimetea, județul Alba, organizată de Asociația RYMA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația RYMA în parteneriat cu CETM Albamont și FET Potaissa au organizat la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul proiectului „Junior Ranger – Educație și distracție în Natură” cofinanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat, prima mini-tabără educațională la Rimetea.

Ziua 1, copiii participanți s-au preocupat, sub îndrumarea animatorilor, de amplasarea și organizarea taberei de corturi, ceea ce a constituit o activitate distractivă și foarte apreciată de micii apărători ai naturii. După rezolvarea aspectelor administrative, s-au derulat activități specifice, de inițiere în observarea florei și faunei dar și în înțelegerea unor aspecte legate de protejarea naturii.

Apoi, în cadrul unei excursii în împrejurimi, rangerii juniori au avut prilejul de a aprofunda, prin intermediul jocurilor, cunoștințele referitoare la păduri și pajiști precum și la speciile care le populează. Desigur, o atracție deosebită au avut și focurile de tabără, unde copiii au avut posibilitatea de a-și pregăti gustări și de a schimba opinii cu privire la activitățile de peste zi. În ultima zi a taberei au fost planificate alte activități în aer liber, pe traseul educativ denumit Minunile de la Rimetea amenajat în cadrul proiectului, care însă, din cauza ploii, au fost reconfigurate și mutate la interior.

Așteptăm cu nerăbdare următoarea activitate similară, ce va fi organizată în perioada 29-30 iulie, tot în cadrul Centrului de instruire și monitorizare arii protejate de la Rimetea și să vă înscrieți pentru următoarea tabără gratuită destinată copiilor cu vârste cuprinse între  și 6 – 14 ani. Locurile sunt limitate! Înscrierile se pot face la adresa de mail: [email protected] sau pe pagina de Facebook: JuniorRangerAlba.

În cadrul excursiei copii vor putea testa prima aplicație mobilă interactivă și educativă ce îmbină aventura cu tehnologia. Copii vor îndeplini misiuni interesante și parcurge traseul educativ „Minunile de la Rimetea”.

Această aplicație este ca o sămânță încolțită, care poate fi sădită și dezvoltată în cât mai multe arii protejate din România! Ne dorim sa și restul cluburilor de Junior Rangeri din țară să o implementeze la nivel local, creând astfel o bază de trasee tematice și educative. Mulțumim partenerilor de la CETM Albamont, pentru implicarea totală în acest proiect” a declarat Tiberiu Anghel, managerul proiectului Junior Ranger Alba.

Aplicația poate fi descărcată de la adresa www.albamont.ro/JuniorRanger.apk .


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea