Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Milu Todea este de noul şef al Poliţiei Oraşului Cugir

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisarul şef Constantin Milu Todea este noul şef al Poliţiei Oraşului Cugir. Potrivit unui comunicat al IPJ Alba, începând cu data de 22 martie, la conducerea Poliţiei Oraşului Cugir a fost numit comisarul  şef de poliţie Constantin Milu Todea

Acesta a ocupat până ieri funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pe linie de ordine publică. Cel înlocuit din funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Cugir, subcomisarul în rezervă Mircea Hentea a încetat la cerere raporturile de muncă cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, începând cu data de 29 februarie a.c..

Activitatea comisarului şef Milu Todea a fost în ultimii ani una foarte zbuciumată după ce în 2009 acesta a fost reţinut şi trimis în judecată de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia sub acuzaţia de “favorizare a persoanelor care au comis o infracţiune de luare de mită”. Tot atunci el a fost suspendat din funcţia de adjunct al şefului IPJ Alba, până când, la data de 4 ianuarie 2012 printr-o dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române a fost repus în toate drepturile anterioare şi numit înapoi la conducerea instituţiei.

Reabilitarea morală şi profesională a lui Todea a venit după ce în noimbrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ca nefondat recursul declarat de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi a decis achitarea sa în această cauză.

Comisarul şef Todea şi finul său, subofiţerul Gheorghe Dănuţ Pleşa au fost acuzaţi că, în 4 decembrie 2008, au dezvăluit o acţiune de filaj prin care se urmărea prinderea în flagrant a unui angajat de la Registrul Auto Român Alba, în timp ce lua mită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea