Rămâi conectat

Curier Județean

Mihnea Costachi, pe podium la cel mai puternic turneu de şah organizat in acest an in Romania. Şahistul albaiulian l-a devansat pe favoritul turneului Dieter Nisipeanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânărul şahist albaiulian Mihnea Costachi a reuşit o nouă performanţă remarcabilă, obţinând locul 2 la “Memorialul Dan Mihai Cartis” desfăşurat astăzi la Oradea. Turneul a fost cel mai puternic organizat în acest an în România, la start aflându-se o pleiadă de mari maeştri şi maeştri internaţionali.

Cu 5 victorii şi 4 remize în cele 9 partide jucate, şahistul legitimat la CSM Unirea Alba Iulia a urcat pe podium alături de marii maeştri Vlad Jianu, fost campion mondial de juniori, şi Liviu-Dieter Nisipeanu, unul dintre cei mai mari şahişti români ai tuturor timpurilor, semifinalist al Campionatului Mondial de seniori din 1999 de la Las Vegas şi campion european de seniori în 2005.

Este interesant de notat că imediat după câştigarea titlului de campion european, Dieter Nisipeanu şi Mihnea Costachi s-au întâlnit faţă în faţă la un simultan organizat la Alba Iulia. Pe atunci în vârstă de doar 5 ani şi aflat la începutul extraordinarei sale cariere şahiste, Mihnea nu a putut să îi opuna prea multă rezistenţă titratului său adversar. Intre timp lucrurile s-au mai schimbat şi iată că Mihnea reuşeşte să il devanseze la un turneu oficial pe Dieter Nisipeanu, care în prezent reprezintă Germania.

De remarcat şi evoluţia excelentă a altor doi tineri şahişti albaiulieni, George Ileană şi Adrian Sechereş, clasaţi pe locurile 8, respectiv 9, într-o companie extrem de selectă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea