Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud: Stimaţi pedelişti, ţineţi cu orice preţ să vă faceţi de râs!

Publicat

în

Răspuns la scrisoarea deschisă a Biroului de Presă al PDL Aiud

    În urma scrisorii deschise, ce mi-a fost adresată de către Biroul de Presă al PDL Aiud prin intermediul ziarului Unirea din data de 24 aprilie 2012, mă văd nevoit să lămuresc autorul, autoarea sau autorii scrisorii cu pricina, prin care mi se cere să „clarific public statutul pe care purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud îl are în organigrama instituţiei”.
Înainte de toate, vreau să subliniez foarte clar faptul că am răspuns şi voi răspunde întotdeauna oricăror întrebări ce îmi sunt adresate de către cetăţeni, pentru că ei sunt singurii a căror părere mă interesează. În virtutea relaţiei dintre noi, dintotdeauna onestă şi deschisă, aiudenii ştiu că mi se pot adresa direct cu orice fel de întrebare sau problemă, deci nu au nevoie de un „purtător de cuvânt” întruchipat într-un birou de presă, eminamente politic.
Articolul nu este, aşadar, în numele „multor aiudeni”, ci in numele unei grupări politice, adică PDL, care, prin manifestările sale, îşi exprimă ignoranţa, neputinţa şi dezinteresul faţă de lege, preocupările şi problemele cetăţenilor Aiudului. Mai mult, nu cred că din acest birou de presă fac parte consilierii locali actuali ai PDL, care ar trebui să cunoască organigrama şi statul de funcţii, pentru că, dacă fac parte, e grav, dovedesc că nu ştiu ce au votat în şedinţele de consiliu. Poate nici nu au fost consultaţi, dar asta nu contează. Articolul, supranumit scrisoare deschisă, e, în opinia mea, cât se poate de jenant, mai ales că face referire la o persoană care nu e nici membru al vreunui partid politic, nici nu candidează pentru o funcţie sau alta, dar care îşi face datoria, conform cerinţelor mele, pentru comunitatea, din banii căreia este într-adevăr plătită.
Cu toate acestea, răspund public nu pentru clarificarea statutului purtătorului de cuvânt, pentru că nu aici e nevoie de lămuriri, ci pentru a-i lumina (deşi mă tem că nu prea e posibil) pe cei care au semnat „scrisoarea” şi care e clar că nu cunosc nici legea ori organigrama aparatului de specialitate al primarului, nici activitatea de comunicare a administraţiei locale a municipiului Aiud. E la fel de clar că nu cunosc nici persoana pe care eu am desemnat-o purtător de cuvânt, pentru a comunica cu şi prin mass-media, respectiv cu cetăţenii Aiudului, politicile primarului, proiectele, investiţiile, planurile de viitor, problemele cu care se confruntă administraţia locală şi comunitatea, activitatea Consiliului Local Aiud şi a celor care lucrează în aparatul de specialitate al primarului şi în serviciile subordonate Consiliului Local.
Nu „onestitatea, legalitatea şi moralitatea de care dă dovadă (sau nu) purtătorul de cuvânt al Primăriei” trebuie clarificate, stimaţi pedelişti, pentru că aici nu există niciun dubiu, ci prevederile legale pe care nu le cunoaşteţi, deşi ar trebui, pentru că aveţi o candidată la funcţia de primar, care sigur are cunoştinţă de articolul pe care îl comentăm. Ce pretenţii poţi să ai să conduci un municipiu, şi încă din opoziţie, pentru că ştim că PDL pleacă, atunci când eşti complet pe lângă lege şi când nici măcar nu te oboseşti să o citeşti?
Atitudinea umană şi profesională a purtătorului de cuvânt al Primăriei Aiud, felul în care „această persoană”, cum o denumiţi, înţelege să îşi facă datoria faţă de cetăţeni şi să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu pot fi evaluate de către mine, în calitate de angajator, şi de aiudenii, în numele cărora pretindeţi în mod fals că vă adresaţi primarului. Ei cunosc „politica” pe care o face Ada Rus, în concordanţă cu politica mea de comunicare cu cetăţenii: cea a adevărului spus în oricare condiţii şi indiferent cât de bine sau de rău ar suna el. Aşa e firesc într-o relaţie (inclusiv de comunicare) guvernată de bun simţ, respect şi responsabilitate.
„Interpelarea” dumneavoastră, stimaţi pedelişti, este, după părerea mea, penibilă. Dar, nu opinia mea este esenţială, ci adevărul spus, întotdeauna şi până la capăt. Inclusiv în acest caz, cetăţenii au dreptul să fie corect informaţi, iar una dintre responsabilităţile mele e să le apăr şi acest drept.
Mă întrebaţi dacă purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud este plătit din bani publici şi dacă este sau nu funcţionar public. Da, e plătit din bani publici, dar nu e funcţionar public. Purtătorul de cuvânt este angajat al Cabinetului Primarului, în baza unui contract individual de muncă, pe perioadă determinată, pe durata mandatului primarului municipiului Aiud.
Persistând în ignoranţă, mă întrebaţi de ce „această persoană” nu are declaraţia de avere postată pe site-ul instituţiei. Pentru că, în conformitate cu legea, nu e obligat. Citiţi Capitolul 1 al Legii nr.176/2010, sunt enumerate toate persoanele care au obligaţia să-şi declare public averile şi interesele. Totuşi, cu acordul angajatului meu, al cărui salariu, conform legii, nu este public, vă satisfac şi această curiozitate: purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud are un venit salarial de 916 lei/lună, respectiv 10.992 lei/an.
De ce tolerez ca purtătorul de cuvânt să exprime opinii politice în interiorul instituţiei şi dacă pot argumenta de ce apariţiile sale publice cuprind atacuri politice şi nu informări cu privire la administrarea oraşului?! Nu am ce să argumentez. Întrebarea este stupidă, pentru că purtătorul de cuvânt informează comunitatea cu privire la tot ceea ce are legătură cu administrarea municipiului Aiud, explică efectele legilor, demersurile autorităţilor, paşii pe care acestea le fac, de ce le fac aşa şi nu altfel etc. Mai precis, dă detalii reale, complete, bine argumentate. Nu mă miră însă, stimaţi pedelişti, că interpretaţi adevărul drept atac politic.
Cu un ton superior, pe care nu aveţi niciun motiv să-l adoptaţi, din moment ce habar nu aveţi de administraţie şi lege, doriţi să ştiţi dacă sesizez vreo diferenţă între „purtătorul de cuvânt al Primăriei” şi „purtătorul de cuvânt al primarului”. Ca să pricepeţi dumneavoastră, Primăria e doar clădirea în care îşi desfăşoară activitatea aparatul de specialitate al primarului. Adică, Primăria şi Primarul nu sunt două instituţii paralele.
Mă mai întrebaţi cât timp îmi este necesar să remediez această situaţie. Nu am ce remedia, pentru că nu există o „situaţie”. Cât despre fişele postului pentru funcţia de „Şef serviciu comunicare şi relaţii publice” şi pentru cea de „Purtător de cuvânt”, despre care vreţi să ştiţi când le fac publice, în mass-media bănuiesc, răspunsul e şi mai simplu: niciodată. În primul rând, aceste fişe nu trebuie făcute publice, conform legii, pe care am stabilit deja că nu o cunoaşteţi. În al doilea rând, în organigramă nu există un serviciu, ci doar un birou de comunicare şi relaţii publice. Totodată, dacă nu ştiţi ce face un purtător de cuvânt, putem organiza, după luna iunie, un seminar pe această temă. Vă promit că vă arăt şi fişele posturilor, o să îmi fac timp să vă explic exact cum se derulează procesul de comunicare în administraţia publică locală a municipiului Aiud, pentru că sunteţi singurii care nu aţi înţeles până acum ce facem noi de ani buni încoace. Important e că înţelege comunitatea.
În fine, mă întrebaţi dacă îmi voi cere vreodată scuze aiudenilor. Nu. Din 1992, de când sunt în administraţie, nu am avut niciodată motive să îmi cer scuze aiudenilor. În numele lor însă, iar eu am toate atribuţiile să îi reprezint, conform prevederilor legale, aştept să vă cereţi dumneavoastră, stimaţi pedelişti, scuze, întregii ţări, judeţului Alba şi implicit cetăţenilor din Aiud pentru nesimţirea şi incompetenţa voastră, precum şi pentru abuzurile pe care le-aţi comis cu neruşinare din 2008 încoace.
Mai trebuie să ştiţi că în clădirea pe care o numim Primărie, funcţionează Cabinetul Primarului, unde puteam să angajez 2 persoane, pe baza încrederii mele personale. Aşa spune legea, cea pe care nu o ştiţi. Am angajat una singură, care îndeplineşte, prin dispoziţia mea, funcţia de purtător de cuvânt în cadrul administraţiei publice locale, pe care eu o conduc. Nu e „purtătorul de vorbe” al partidului meu, nici măcar nu e, aşa cum am mai spus, membru de partid. Mai există un post vacant la cabinetul meu, pe care poate îl vizează un „purtător” veritabil al vorbelor unui partid, actual ministru secretar de stat, care are un venit declarat de aproape 5000 lei/lună, mai precis de 57.854 lei/an, plătit tot din bani publici. Pe care i-a încasat, ca să facă… am văzut ce.
Stimaţi pedelişti, constat şi eu, cum o fac mulţi alţii, că ţineţi cu orice preţ să vă faceţi de râs!


Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare