Mihai Coșer: Primăria Alba Iulia împrumută angajați din vecini
Fostul purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia, Mihai Coșer, vorbește despre golurile din anumite compartimente ale primăriei orașului, spunând că actualul primar Gabriel Pleșa a fost luat prin surprindere că a câștigat alegerile, iar posturile în care ar fi trebuit să fie angajați oameni competenți nu sunt, nici acum, ocupate.
„Omul sfințește locul, e doar un proverb. Așa cum socoteala din spatele afișului electoral, nu se potrivește, neapărat, cu cea de pe scaunul de primar. Devine tot mai clar că Gabriel Pleșa a fost luat prin surprindere că a câștigat alegerile, mai ceva ca un drum județean pe care zăpada s-a așternut în troiene. Altfel nu se explică faptul că promisiunile electorale sunt înlocuite, tot mai des, de scuze iar posturile în care ar fi trebuit să fie angajați oameni competenți nu sunt, nici acum, ocupate.
Un caz mai special, în privința găurilor din organigramă, îl reprezintă cel de la Direcția Urbanism și Amenajarea Teritoriului. După plecarea lui Alex Romanițan, știută și anunțată de foarte mult timp, conducerea primăriei Alba Iulia începe să funcționeze ca și cea a unei comune din județ. Caută drept de semnătură pe documente de urbanism, la Consiliul Județean. Bine, până o să vină Iepurașul cu un arhitect-șef pregătit, se încearcă și sistemul bielă-manivelă-împrumut-navetă, de prin vecini. Sebeșul e foarte ocupat și nu are de împrumutat. Și o amărâtă de confirmare de adresă devine o problemă, pentru că nu este ocupată nici măcar funcția de șef birou urbanism.
Asta, în timp ce insistențele de partid sunt satisfăcute PE LOC, cu posturi pe proiecte europene. Absolut toți consilierii primarului au ajuns în situația ingrată, de a fi noua generație de sinecuriști, în oglindă, s-ar zice, cu cei pe care-i criticau. Așa cum a mai scris presa, cam peste 40 de angajări făcute în patru luni, cu tot cu audit pe cap, dar nicio rezolvare a unor lipsuri majore.
Pentru că versiunea anterioară de angajat a plecat sau pensionat, e mai ușor să te bazezi pe o statuie din Piața Cetății, decât să găsești pe cineva să-și asume, integru și pregătit, funcția. Niciun dialog/interviu de angajare, dincolo de „cine vă recomandă”, nu s-a produs, recent, pentru a repara situația din servicii cu un buget semnificativ de gestionat sau decizii importante pentru oraș. Trecem, ca disponibile, în grabă, câteva posturi față de care e stupefiantă liniștea cu care șefii privesc situația:
• Arhitect șef
• Șef birou urbanism
• Director Direcția Tehnică
• Șef birou investiții
• Șef serviciu administrarea activităților domeniului public
• Șef serviciu administrarea domeniului public și privat (Doru Inurean, pensionat recent)
• Șef serviciu programe -Direcția Programe
• Șef compartiment cadastru
• Șef centru de informare turistică
• Șef serviciu evenimente și turism
• Șef birou administrativ
• Director cămin persoane vârstnice
• Director Club Sportiv
Mai adăugați lipsuri majore la Direcția Venituri, cu consecințe vizibile- cozi zilnice, plus posturi tehnice esențiale. Cum e cazul direcției tehnice, unde e nevoie de 5-6 diriginți de șantier/ingineri”, a scris Mihai Coșer pe blogul sau personal.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Cine este Andrei-Emil Dîrlău, candidatul AUR Alba pentru Senatul României: „Cu respect și dragoste pentru neam”
Publicitate electorală | Cine este Andrei-Emil Dîrlău, candidatul AUR Alba pentru Senatul României: „Cu respect și dragoste pentru neam” Viața mea a fost un drum continuu de căutare, studiu și dăruire către Dumnezeu, către cultură și oamenii acestui neam. Fiecare etapă a vieții mele a fost ghidată de dorința de a înțelege, a ajuta și […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum o zi
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
FOTO, VIDEO | Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă