Rămâi conectat

Politică Administrație

Mihai Coșer: Primăria Alba Iulia împrumută angajați din vecini

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia, Mihai Coșer, vorbește despre golurile din anumite compartimente ale primăriei orașului, spunând că actualul primar Gabriel Pleșa a fost luat prin surprindere că a câștigat alegerile, iar posturile în care ar fi trebuit să fie angajați oameni competenți nu sunt, nici acum, ocupate.

„Omul sfințește locul, e doar un proverb. Așa cum socoteala din spatele afișului electoral, nu se potrivește, neapărat, cu cea de pe scaunul de primar. Devine tot mai clar că Gabriel Pleșa a fost luat prin surprindere că a câștigat alegerile, mai ceva ca un drum județean pe care zăpada s-a așternut în troiene. Altfel nu se explică faptul că promisiunile electorale sunt înlocuite, tot mai des, de scuze iar posturile în care ar fi trebuit să fie angajați oameni competenți nu sunt, nici acum, ocupate.

Un caz mai special, în privința găurilor din organigramă, îl reprezintă cel de la Direcția Urbanism și Amenajarea Teritoriului. După plecarea lui Alex Romanițan, știută și anunțată de foarte mult timp, conducerea primăriei Alba Iulia începe să funcționeze ca și cea a unei comune din județ. Caută drept de semnătură pe documente de urbanism, la Consiliul Județean. Bine, până o să vină Iepurașul cu un arhitect-șef pregătit, se încearcă și sistemul bielă-manivelă-împrumut-navetă, de prin vecini. Sebeșul e foarte ocupat și nu are de împrumutat. Și o amărâtă de confirmare de adresă devine o problemă, pentru că nu este ocupată nici măcar funcția de șef birou urbanism.

Asta, în timp ce insistențele de partid sunt satisfăcute PE LOC, cu posturi pe proiecte europene. Absolut toți consilierii primarului au ajuns în situația ingrată, de a fi noua generație de sinecuriști, în oglindă, s-ar zice, cu cei pe care-i criticau. Așa cum a mai scris presa, cam peste 40 de angajări făcute în patru luni, cu tot cu audit pe cap, dar nicio rezolvare a unor lipsuri majore.

Pentru că versiunea anterioară de angajat a plecat sau pensionat, e mai ușor să te bazezi pe o statuie din Piața Cetății, decât să găsești pe cineva să-și asume, integru și pregătit, funcția. Niciun dialog/interviu de angajare, dincolo de „cine vă recomandă”, nu s-a produs, recent, pentru a repara situația din servicii cu un buget semnificativ de gestionat sau decizii importante pentru oraș. Trecem, ca disponibile, în grabă, câteva posturi față de care e stupefiantă liniștea cu care șefii privesc situația:

• Arhitect șef
• Șef birou urbanism
• Director Direcția Tehnică
• Șef birou investiții
• Șef serviciu administrarea activităților domeniului public
• Șef serviciu administrarea domeniului public și privat (Doru Inurean, pensionat recent)
• Șef serviciu programe -Direcția Programe
• Șef compartiment cadastru
• Șef centru de informare turistică
• Șef serviciu evenimente și turism
• Șef birou administrativ
• Director cămin persoane vârstnice
• Director Club Sportiv

Mai adăugați lipsuri majore la Direcția Venituri, cu consecințe vizibile- cozi zilnice, plus posturi tehnice esențiale. Cum e cazul direcției tehnice, unde e nevoie de 5-6 diriginți de șantier/ingineri”, a scris Mihai Coșer pe blogul sau personal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea