Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mihaela Popa (CS Unirea Alba Iulia), în premieră campioană națională la marș, 35 km, în Slovacia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mărșăluitoarea Mihaela Popa (fostă Acatrinei), legitimată la CS Unirea Alba Iulia/ CSM Unirea Alba Iulia, a devenit în premieră campioană națională a României, în proba de 35 kilometri marș.

Concursul s-a disputat în Slovacia, la Dudince, în cadrul World Athletics Race Walking Tour Gold Level Meeting, o competiție la care au participat peste 230 de sportivi din 30 de țări. În cursa în care dubla campioană mondială, Kimberly Garcia Leon (Peru) a bătut recordul mondial la 35 km marș (timpul 2:37.44), Mihaela Popa s-a clasat pe locul 23 la general, cucerind titlul națjonal, cu rezultatul de 3:15:56, asta după ce, în urmă cu trei săptămâni, la Timișoara, a luat medalia de aur pe distanța de 20 kilometri.

Colega sa de club, Ana Rodean, a abandonat la jumătatea cursei, kilometrul 18. Pe podium s-au mai clasat Sorana Țuțu și Mihaela Pușcașu (ambele CS Universitatea Reșița), la senioare fiind 6 atlete din România.

“O cursă istovitoare în care Ana și-a dorit un nou record național, care după pregătirea pe care a făcut-o era perfect realizabil. A forțat însă prea mult pe prima parte a cursei și apoi dându-și seama ca nu va reuși, a renunțat și a abandonat. Mihaela, cu mult efort și sacrificiu, a reușit să-și adjudece un nou titlu foarte muncit, primul pe această distanță”, a transmis antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia).

Următoarea întrecere va fi în 9 aprilie, în Antalya, Campionatele Balcanice, cu Mihaela Popa pe distanța de 20 kilometri marș și Alexandra Maria Cristea (CS Unirea Alba Iulia/ LPS Alba Iulia), pe distanța de 10 kilometri junioare 1 (este campioană națională la Under 20).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș, eliminată în sferturile de finală la Under 17, după 2-6 cu SCM Zalău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Sebeș a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Under 17, după eșecul drastic din deplasare cu SCM Zalău, scor 2-6 (0-3). Vizitatorii conduși de Doru Oancea au fost copleșiți de miza jocului eliminatoriu. emoțiile și-au spus din plin cuvântul și după un sfert de oră gazdele aveau avantaj de 3 goluri. Zarurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea