Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 18.00, la Sibiu, returul din Cupa CEV: Volei Alba-Blaj – Tauron MKS Dabrowa Gornicza

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj Final Bucurie CEV62Volei Alba Blaj  a pierdut, scor 1-3 (22-25, 16-25, 25-19, 22-25), meciul cu Tauron MKS Dabrowa Gornicza, in prima mansa a optimilor de finala ale Cupei CEV la volei feminin, intr-o partida disputata saptamana trecuta, in Polonia. Pentru a se califica in sferturi, ardelencele trebuie sa se impuna in returul de miercuri, de la Sibiu, cu 3-0 sau 3-1 si apoi sa castige setul de aur. Meciul retur se va desfasura pe 17 decembrie, de la ora 18,00, in Sala Polivalenta Transilvania din Sibiu, gazda perfecta de altfel si la meciul din saisprezecimile de finala ale Cupei CEV, atunci cand echipa din Alba a fost sustinuta spre victorie de peste 1300 de spectatori.

Volei Alba Blaj va aborda partida de miercuri tot din postura de lider la zi a campionatului. In urma victoriei de sambata cu SCM “U” Craiova ,scor 3-0,  Volei Alba Blaj acumuleaza in clasament 25 de puncte, din 30 posibile, si se mentine pe primul loc cel putin pana la meciul cu ADEP Satu Mare din ultima etapa sau pana la restanta de la Iasi a echipei CSM Bucuresti.

Chiar si asa Volei Alba Blaj se afla intr-o perioada extrem de incarcata si importanta in existenta sa, cu cel putin doua partide pe saptamana si cu deplasari indelungate precum cea din Polonia. La acest fapt se mai adauga si absenta Ioanei Nemtanu, nerefacuta inca. Antrenorul Darko Zakoc se declara insa increzator in sansa echipei sale: „Pregatim extrem de  atent meciul cu polonezele. Suntem constienti ca o sa fie un meci greu insa nu imposibil. Suntem doua echipe de valori apropiate, de altfel si in tur s-a vazut acest lucru, seturile au fost decise de doua-trei mingi. De data aceasta insa jucam acasa, cu publicul nostru, si asta va conta foarte mult. Realist vorbind, trebuie sa ne gandim ca vom juca setul de aur„, mai declară tehnicianul sarb.

Tauron MKS Dabrowa Gornicza este un adversar care se anunta foarte dificil, ce evolueaza intr-unul dintre cele mai competitive campionate de pe Batranul Continent. Infiintata in 1992, Tauron MKS Dabrowa Gornicza detine in palmares 2 Cupe ale Poloniei si 2 Supercupe si a ajuns, in 2012, in semifinalele Cupei CEV. Cel mai aproape de titlu in Polonia s-a aflat in 2013, cand a terminat pe pozitia secunda, in timp ce sezonul trecut a ocupat locul 4. In prezent, echipa antrenata de argentinianul Juan Manuel Serramalera, ocupa locul 6 in clasamentul intern. In faza precedenta a Cupei CEV, Tauron MKS Dabrowa Gornicza a intalnit Dinamo Romprest Bucuresti, de care a trecut cu dubla victorie, 3-1 la Bucuresti si 3-2 in Polonia.

Si pentru al doilea meci “european” de la Sibiu, Primaria Blaj  asigura transportul gratuit al tuturor blajenilor care doresc sa incurajeze echipa in mansa retur. Organizatorii  preconizeaza ca numarul celor care vor asista la returul cu Tauron MKS Dabrowa Gornicza sa depaseasca 1500.

Clubul Volei Alba Blaj  beneficiaza si in optimile de finala ale Cupei CEV de intregul suport oferit de reprezentanti ai administratiei locale si judetene din Sibiu, conducerea Salii “ Transilvania” asigurand toate conditiile pentru desfasurarea in bune conditii a unei partide de un astfel de nivel, se arată în finalul comunicatului de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea