Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 18.00, debut în play-off: CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare *Popov împotriva echipei lui Eleş, Tarţa şi Voica

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia - CSM Satu Mare17Debut în playoff pentru CSU Alba Iulia. Miercuri seară, 2 aprilie 2014, cu începere de la ora 18:00, CSU Alba Iulia întâlnește în sferturile de finală a playoff-ului Ligii Naționale de baschet feminin, pe propriul teren pe CSM Satu Mare, nimeni alta decât trupa care le-a ”furat” universitarelor medalia de bronz sezonul trecut, respectiv le-a eliminat în sferturi în urmă cu două sezoane. Totuși, formația antrenată de Miroslav Popov pornește favorită în disputa de astăzi, având în vedere că în acest sezon sătmărencele nu au mai emis pretențiile de anii precedenți, formând o echipă care să se lupte doar pentru intrarea în playoff. În plus CSU joacă în fața propriilor suporteri și are avantajul moral dat de faptul că în partidele tur-retur din sezonul regulat s-au impus clar cu 80-58, la Satu Mare, respectiv 99-49, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia.

Prestația din prima parte a sezonului în campionat arată diferența din acest moment între cele două combatante. Astfel, CSU Alba Iulia a terminat pe poziția a doua în clasament, cu 24 de victorii, înregistrând doar două înfrângeri, ambele cu campioana ICIM Arad. De cealaltă parte, sătmărencele s-au clasat pe locul 7, cu 13 succese și 13 partide pierdute.

În întâlnirile directe, scorul este clar favorabil oaspetelor, 13-4, sportivele din Alba Iulia reușind însă să își adjudece ultimele două partide față în față, în turul, respectiv returul actualului campionat.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de șase jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce CSM-ul dispune de doar trei baschetbaliste de peste hotare, restul fiind sportive autohtone, unele însă cu mare experiență. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, trupa din Satu Mare are în echipă trei sportive din Statele Unite ale Americii (Tabytha Wampler – sezonul precedent la Sepsi Sf. Gheorghe, Kortni Jones și Caila Desroches – adusă în pauza de iarnă). Pe lângă acestea, în lotul condus de Petru Eleș (ex-director sportiv la CSU) se mai regăsesc româncele cu ”vechime” în campionatul nostru: Andreea Orosz, Eniko Laza (precedentele două sezoane la CSU), Cristina Cutaș și Monica Ivan, dar și tinerele de perspectivă Anita Nagy și Bianca Voica (care a petrecut 3 sezoane la Alba Iulia).

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: „Acum începe partea importantă a sezonului, noi întâlnim în primul tur pe CSM Satu Mare, echipă căreia îi suntem superiori și va trebui să demonstrăm acest lucru pe teren. Am avut o săptămână trecută dificilă, unele jucătoare au fost cu mici accidentări, altele au participat la All Star Game și astfel nu ne-am antrenat prea mult, însă acum am revenit și sper să atingem cât de curând forma maximă, în special pentru meciurile din semifinală și, de ce nu, finală. Trebuie neaparat să învingem însă miercuri, avem statutul de favorită care ne obligă să facem acest lucru și, de asemenea, vom încerca să terminam confruntarea cu Satu Mare la sfârșitul săptămânii, în deplasare, cu o nouă victorie”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea