Miercuri, ora 14.30, pe „Cetate”, Performanţa Ighiu – ASA Tg. Mureş | În Cupa României, buturuga mică va răsturna carul mare?!

Miercuri, ora 14.30, pe „Cetate”, Performanţa Ighiu – ASA Tg. Mureş | În Cupa României, buturuga mică va răsturna carul mare?!

Mirajul posibilului duel cu o echipă de Liga 1 este principala miză a confruntării de miercuri, ora 14.30, pe “Cetate”, între Performanţa Ighiu şi ASA Tg. Mureş, contând pentru etapa a 4-a a Cupei României. Gruparea ighiană, liniştită după succesul din derby-ul judeţean cu Metalurgistul Cugir, încearcă să dea lovitura şi să se califice în faza “16”-imilor de finală. Fostă prim-divizonară până în vară şi vicecampioană în 2015 (an când a cucerit Supercupa României), ASA Tg. Mureş este pregătită de un conjudeţean, antrenorul Marius “Papi” Popescu, demis recent de la “U” Cluj, colega de serie a Performanţei, clasându-se pe locul al 4-lea în eşalonul secund la mijlocul turului. FRF va premia şi protagonistele jocurilor, o victorie însemnând 3000 de euro, iar pierzătoarea va încasa 1000 de euro.

*Mihai Manea, amintiri plăcute din Cupa României

Ca şi jucător al Unirii Alba Iulia, Mihai Manea a trăit momentele remarcabile în Cupa României. În 2006 a evoluat în „Ghencea”, contra Stelei (scor 1-2), după ce în „16”-imile de finală, la Cîmpina, „alb-negrii” au eliminat FC Vaslui după loviturile de departajare, Manea marcând penalty-ul decisiv. „Plecăm cu şansa a doua în acest joc, ţinând cont de anvergura adversarului, dar încercăm să ne ridicăm la înălţimea unei confruntări cu o echipă de Liga a 2-a şi să ne calificăm. Ştim ce înseamnă acest joc: o oprtunitate pentru fiecare dintre noi să aducem o echipă de Liga 1 în Alba”, a spus antrenorul Ighiului.