Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

MIERCURI: Fiica regretatului poet Adrian Păunescu, lansare de carte la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Invitat special, părintele Doru Gheaja

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MIERCURI: Fiica regretatului poet Adrian Păunescu, lansare de carte la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Invitat special, părintele Doru Gheaja

Seria evenimentelor editoriale organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va continua la finalul lunii august cu lansarea a două volume de versuri intitulate „ai vreme să vorbim?” și „toate poeziile pe care nu ți le-am scris„ semnate de Ana-Maria Păunescu, fiica regretatului poet Adrian Păunescu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Lansarea volumelor va avea loc în prezența autoarei, miercuri, 23 august 2023, începând cu ora 12:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Autoarea îl va avea ca invitat special pe părintele Doru Gheaja, cel care a fost mulți ani alături de Adrian Păunescu, care l-a cooptat în Cenaclul „Flacăra”, o mișcare culturală ce umplea stadioanele în anii ′80. Doru Gheaja este singurul preot care a cântat vreodată la acest cenaclu, prilej cu care a lansat o serie de cântece patriotice ce ridică și astăzi sălile de spectacole în picioare.

Evenimentul face parte din turneul susținut de autoare în mai multe localități din țară și va fi animat de momente de lectură din cele două volume și de momente muzicale susținute de elevii profesorului Daniel Avram de la Școala de folk și de corul „Glas de înger” de la Parohia ortodoxă Platoul Romanilor din Alba Iulia, coordonator profesor Sorina Matei.

În încheierea evenimentului cultural va avea loc o sesiune de autografe și fotografii. Intrarea la eveniment este liberă.

Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București. După ce a terminat Liceul „Cervantes” din capitală a continuat să studieze limba spaniolă la Universitatea din București – Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția spaniolă-portugheză), pe care a absolvit-o în anul 2012, anul 2014 aducându-i bucuria de a absolvi cu brio masteratul în aceeași instituție.

Din anul 2010, pe lângă rubrica pe care o avea deja de ani de zile în revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”, a preluat conducerea publicației, continuând, până în ziua de azi să tipărească săptămânal mii de exemplare care ajung în casele iubitorilor de opinie. Tot din anul 2010 a colaborat cu „Jurnalul Național” și cu mai multe site-uri de știri. Pe lângă activitatea jurnalistică, Ana-Maria Păunescu a găzduit emisiunea de radio „Sala de așteptare”, la postul SmartFM, și a organizat mai multe ediții ale Festivalului Internațional Adrian Păunescu.

Volumul „toate poeziile pe care nu ți le-am scris”, conține versuri prin care a reușit să spargă liniștea în care se adăpostise ani la rând și să dea ochii cu oamenii care au avut inimile deschise pentru iubire și adevăr. Cartea a primit „Premiul pentru poezie” al revistei Literatura și Arta și „Premiul pentru poezie” al Fundației Niște Țărani. „ai vreme să vorbim?” este cel de-al doilea volum ce va fi lansat la Alba Iulia de cea care mărturisește „Mai scriu poezie, când mi se face frig, când îmi rămâne singurătate în calendar, când cred că nu mai am altă scăpare. Când nopțile sunt prea lungi, când anii sunt prea scurți, când ochii nu-și găsesc răspunsul… Da, mai scriu poezie. Acest volum de versuri vine către mine și către dumneavoastră, cei care îl veți citi, în momentul în care credeam că lumea nu mai poate fi reconstruită din rime și metafore.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba Mai mulți călători au avut o surpriză în timp ce se plimbau prin satul Dealu Lămășoi, de 1 mai. Două vipere le-au ieșit în cale, iar călătorii au imortalizat momentul, filmându-le și făcându-le poze, pe care le-au distribuit pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea