Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Micuțele de la LPS Alba Iulia, spectacol la Festivalul Național de Babybaschet

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia s-a bucurat de spectacolul oferit de participarea la Festivalul Național de babybaschet de la Costinești, prima competiție oficială pentru micuțele jucătoare.

Fetițele din Alba Iulia, antrenate de Ioana Raluca Dan, au reușit 7 victorii din cele 9 meciuri disputate la malul mării, după cum urmează: 38-11 cu CSȘ Craiova (albastru), 15-37 cu CSȘ Sf. Gheorghe, 19-11 cu CS Activ Prahova Ploiești, 24-20 cu CSȘ Sibiu 1, 34-15 cu ACS Sporting Tigers Vaslui, 44-4 cu ACS Dan Dacian București, 42-6 cu ACS Smart Basketball Team Cluj (gri), 26-9 cu ABC Laguna București și 10-21 cu Olimpia București. LPS Alba Iulia s-a clasat pe poziția a 4-a în Grupa B (12 formații), fiind devansată de CSȘ Sf. Gheorghe, Olimpia București și LPS LA Bachet Cluj-Napoca). Competiția dedicată celei mai mici generații s-a dovedit o sărbătoare a sportului sub panou, iar în această săptămână urmează Festivalul Național de Minibaschet, cu 176 de echipe la start, un adevărat record național de participare, între care și LPS Alba Iulia (antrenor Valentin Urian)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Formația din Cetatea Marii Uniri este la a patra prezență la acest nivel competițional (2017, 2019, 2021, 2022), iar anul trecut a cucerit primele distincții naționale, respectiv medaliile de bronz.

“Sunt plăcut impresionată de evoluția acestei echipe. Sportul te învață să fii corect, să faci diferența, să înveți ce înseamnă un colectiv, o echipă, o «trupă». Felicitări tuturor participanților, dar și părinților, pentru susținerea acordată pe întreaga perioadă”, a transmis prof. Ioana Raluca Dan.

Lotul de jucătoare (din anul 2012): Sara Maria Dan (fiica antrenoarei), Daria Popa, Daria Maria Alexa, Karla Ioana Cutean, Ariana Moldovan, Diana Muntea, Daria Alexia Cîrțina, Raisa Popa Voica, Alexia Buda, Eliza Stoica, Gabriela Panța, Antonia Zamura (câteva au participat și la ediția precedentă).

Vreau să felicit echipa de babybaschet a Liceului cu Program Sportiv Alba. Rezultatele au fost pe măsura muncii și seriozității lor. Mă simt onorată că am avut ocazia să fiu primul lor antrenor”, a mai adăugat Raluca Dan.

Baza sportivă BTT (14 terenuri special amenajate) din Costinești a fost asaltată de cei mai mici baschetbaliști din România, rezultând 6 zile pline de baschet, cu 101 echipe prezente. Peste 1200 de copii și în jur de 140 de antrenori au fost angrenați în cele 441 de meciuri din stațiunea Costinești, redevenită pentru o lună capitala baschetului juvenil românesc, gazda perfectă pentru cel mai mare eveniment baschetbalistic din Sud-Estul Europei dedicat copilor de până la 12 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea