„Mici campioni, mari campioni”, ediţia întâi, astăzi la Ocna Mureş

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Dacă preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu nu va fi prezent la Ocna Mureş, motivele fiind legate de organizarea jocului din preliminariile CM 2013 România – Belarus, în schimb prima ediţie a turneului de handbal juvenil „Mici campioni, mari campioni” va aduna nume grele ale handbalului românesc.
Astăzi, la ora 9.00 în sala de sport din centrul localităţii se va desfăşura întrecerea la care s-au înscris 8 echipe: HCM Torok Rm Vâlcea, HCM Baia Mare, Club Marta Baia Mare, CSŞ Viitorul Cluj, Şcoala Generală „Ioan Vlăduţiu” Luduş şi competitoarele judeţene CS Orăşenesc Cugir, Liceul Sportiv Sebeş şi AS Salinae Ocna Mureş.
*Foste echipiere de naţională
Ne dorim să revigorăm activitatea handbalistică din judeţ, plecând de la nivelul cel mai de jos, echipele de copii, iar acest turneu reprezintă un prim pas. Ana Maria Grozav-Stecz merită toate aprecierile pentru iniţiativa avută, de a demara o asemenea acţiune prin Asociaţia Sportivă «Salinae», în parteneriat cu Consiliul local Ocna Mureş„, a declarat Marinela Damian, profesor al Şcolii Războieni, implicată în organizarea turneului alături de antrenoarea Ana Maria Stecz, fostă jucătoare de handbal, componentă a naţionalei noastre şi a Universităţii Cluj.
Programul prevede un spectacol al majoretelor, o tombolă cu premii, dar şi un meci demonstrativ între junioarele de la Viitorul Cluj şi fosta echipă naţională a României. Între invitaţii de onoare figurează nume celebre precum deja nelipsita Narcisa Lecuşanu (director tehnic în cadrul FRH), Mia Petruş, Luminiţa Huţupan Dinu, Maria Török, Victorina Bora sau Carmen Amariei, aşteptându-se până în ultimul moment confirmarea prezenţei, existând perspectiva ca jocul respectiv să nu se mai dispute dacă „gloriile” de altădată nu vor ajunge, din varii motive la Ocna Mureş.

Dan HENEGAR

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Dan HENEGAR