Mica ”Prințesă a hoților” din Alba Iulia a fost reținută, în sfârșit, de polițiști – Are zeci de furturi la activ, însă nu a putut fi pedepsită până la împlinirea vârstei de 14 ani

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Poliţiştii din Municipiul Alba-Iulia au reţinut o minoră de 14 ani ce a fost surprinsă de angajaţii unei societăţi comerciale imediat după ce a sustras o sumă de bani din vestiarul firmei. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în cursul lunii iulie, minora a sustras bani şi din vestiarul unui salon de înfrumuseţare.

La data de 06 august 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba-Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de o minoră de 14 ani, care este bănuită de comiterea unui furt dintr-o societate comercială din Alba-Iulia.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În dimineaţa zilei de 6 august, minora ar fi sustras din vestiarul unei brutării suma de 260 lei, iar imediat după comiterea faptei, în timp ce încerca să părăsească societatea comercială, a fost surprinsă de angajaţii acesteia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că minora este bănuită şi de comiterea unui furt reclamat poliţiei la data de 28 iulie 2018.

Se pare că, în noaptea de 27/28 iulie, aceasta ar fi pătruns, prin efracţie, într-un salon de înfrumuseţare din Alba Iulia şi ar fi sustras suma de 1.000 de lei.

Urmează ca în cursul zilei de azi, 7 august 2018, minora să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate.

Fetița şi-a început ”cariera” în timp ce vindea flori, vederi şi iconiţe prin Cetatea Alba Carolina, pe la terasele de pe bulevard sau prin centrul oraşului.

În urmă cu două săptămâni, hoaţa a sustras dintr-un magazin din oraş o geantă în care se afla suma de 18.000 de lei. Poliţiştii au identificat-o de mai multă vreme, însă susţin că nu au ce să îi facă pentru fapele anterioare datei de 17 iulie, când a împlinit vârsta de 14 ani. deoarece persoanele sub această vârstă nu răspund din punct de vedere penal pentru faptele lor.

La Poliţie au fost depuse peste 40 de plângeri, însă aceasta ar fi autoarea a peste 100 de acte infracţionale. Mulţi dintre păgubiţi au renunţat să depună plângeri, în principal pentru că valoarea bunurilor sustrase era prea mică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419