Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

METEO: Vremea deosebit de caldă continuă în următoarea perioadă. Ce iarnă se anunţă și când va fi lovită România de viscol şi ger cumplit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În următoarea perioadă, vremea deosebit de caldă, neobişnuită pentru data din calendar, continuă, iar o scădere a temperaturilor este prognozată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) după data de 14 noiembrie. Până atunci ne bucurăm de soare, cel mai cald, maxime de 25-26 de grade urmând a se înregistra în Muntenia şi Dobrogea. Iarna adevărată va lovi însă cu furie în luna decembrie când sunt aşteptate primele episoade de ger.

Conform ANM, chiar dacă joi temperaturile scad uşor în sud, în centru şi în est, maximele vor fi mai mari decât cele specifice perioadei în toate zonele. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi ploi în general moderate cantitativ în sud-vest, centru şi nord-est, iar în regiunile vestice local va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nordul Moldovei şi 22…23 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Şi în weekend, vremea rămâne caldă, însă ploile vor cuprinde toate regiunile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Noiembrie, temperaturi peste normal

Meteorologii spun că vremea îşi va urma cursul firesc, temperaturile revenind, treptat, la normalul perioadei. Temperaturile nu vor scădea, însă, dramatic, în perioada următoare.

„Noiembrie este posibil să se încheie cu temperaturi uşor peste normal şi chiar primele zile ale lunii decembrie să arate aşa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca şi în anii trecuţi, din ianuarie încolo”, a declarat, la Realitatea Plus, în emisiunea „Săptămâna de vreme”, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM.

„Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influenţa Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitaţii şi temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar şi posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei. Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză, am zis că e undeva pe medie. Aşa arată o iarnă normală în România”, a explicat Florinela Georgescu. Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie, temperaturile vor atinge normalul perioadei.

„Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem şi temperaturi negative, în luna decembrie să apară şi temperaturi sub -10 grade, apar şi primele episoade de ger, şi categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne aşteptăm ca precipitaţiile să fie şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a mai spus directorul Meteorologie Operaţională ANM, Florinela Georgescu.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea