Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 4-2 (2-0) | Meci nebun sub Drăgana, a doua victorie la rând!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit, pe „Arena CSO” a 5-a victorie stagională, scor 4-2 (2-0) cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, după o partidă în care a condus cu 2-0, s-a trezit egalată, pentru ca în final „roș-albaștrii” să se detașeze pe tabelă.

Confruntarea se poate sintetiza printr-un al cuplului Șaucă (o dublă) – Făgărășanu (o reușită și două pase decisive), cu Barany (golgheterul seriei, cu 12 reușite) – atacant ce a punctat în două rânduri sub Drăgana. Amfitrionii și-au respectat statutul de favoriți, deși au fost la un moment dat egalați, rămânând pe treapta a treia a podiumului, invincibili după 9 runde și angrenați în lupta pentru promovare.

“Roș-albaștrii” sunt favoriți în compania ocupantei poziției a 10-a (cu 10 puncte), formație ale cărei puncte externe sunt cucerite la Lugoj (2-0, în etapa a 5-a), dar care a câștigat ambele confruntări cu “albanezele”, 2-0 cu Industria și 3-1 cu Unirea, amândouă acasă.

O primă repriză dominată categoric de amfitrioni, ce au controlat cu autoritate întâlnirea, care însă au scăzut ritmul la reluare când au fost taxați de periculosul golgheter Alexandru Barany. După ce au controlat autoritar disputa și au realizat poate cea mai bună repriză a stagiunii, „roș-albaștrii” s-au trezit egalați și au trecut prin emoții. Echipa de sub Drăgana și-a revenit însă din pumni și a reușit să-și impună ritmul și să marcheze de două ori.

*Călin Moldovan: „Am avut putere morală să trecem peste momentul psihologic al egalării”

E bine că am câștigat și îi felicit pe jucători că au avut puterea morală să treacă peste momentul psihologic al egalării. venit într-un moment în care controlam autorita jocul, iar adversarul nu ne punea probleme. Am reușit să depășim acest moment de cădere, am revenit și am reușit să ne concretizăm superioritatea. Este îngrijorător că primim așa de ușor goluri, dar ceea ce contează sunt punctele”, a spus Călin Moldovan.

*1-0, MIN. 14: ȘAUCĂ a deschis scorul după o combinație perfectă cu Făgărășanu, cu un șut din dreapta, din 10 metri

*2-0, MIN. 21: HOTCA a trimis în propria poartă, la centrarea lui M. Neagu

*2-1, MIN. 51: BARANY a redus ecartul după o indirectă de la 6 metri, acordată ușor de central, după o minge disputată de I. Tătar.

*2-2, MIN. 64: golgheterul BARANY a reușit să egaleze, ajungând la cota 12 în acest sezon, după o lansare în adâncime și un șut pe sub portar

*3-2, MIN. 80: ȘAUCĂ a reușit să înscrie cu capul, din centrarea lui Făgărășanu

*4-2, MIN: 84: FĂGĂRĂȘANU a ieșit la rampă și a reușit să majoreze avantajul, șut din careu de la 7-8 metri, după o acțiune colectivă

*Barany, principalul pericol!

Principalul pericol pentru Itu și compania este atacantul Alexandru Barany, golgheterul seriei, alături de Trabalka (Șoimii Lipova), cu 10 reușite (un randament excelent, în condițiile în care propria sa echipă are un total de 15)

Metalurgistul: N. Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Itu/ cpt, M. Neagu (71, B. Lemac) – Șaucă, Vaștag (65, L. Tudor), Dican, Dicu (71, Cercel) – Necșulescu –  Făgărășanu (89, Copiluși); rezerve Crivăț, Șuteu, Șt. Radu. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

CS Ghiroda; A. Filip – Horcea, R. Mureșan, Mancaș, Țugui, M. Semeniuc, Hotca, Totic, Șofran, Barany, Guricici; rezerve M. Gakos, D. Ciobanu, Berivoescu, Jichici, Holovcici, Vasiliu. Antrenor Remus Steop.

Arbitri D. Piriu (Curtea de Argeș), Fl. Andrei (Bcicielcin), R. Popa (Craiova) Observatori L. Glogoviceanu (Reșița), D. Cioloboc (Tg. Mureș)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea