Mesajul unei asistente medicale din Alba Iulia pentru cei ce refuză să poarte mască: „Lumea mai şi moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viaţă? Pentru că aşa vrei tu?“

Mesajul unei asistente medicale din Alba Iulia pentru cei ce refuză să poarte mască: „Lumea mai şi moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viaţă? Pentru că aşa vrei tu?“

Marcela Vîlcan, asistenta-șefă a Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Alba, sfătuiește oamenii să poarte mască deoarece „e doar o bucăţică de material care are rolul de a proteja”.

Marcela Vîlcan tratează bolnavi de COVID-19, fiind nevoită să poarte echipament special, inclusiv mască, timp de cel puţin 8 ore în fiecare zi.

ELIT

Asistenta susţine într-un mesaj postat pe Facebook, că masca trebuie purtată ”din respect, grijă şi compasiune pentru cei din jur” şi că purtarea acesteia nu produce nici hipoxie.

”Nu vă produce nici o hipoxie! O port cel puţin 8 ore/zi, de 5 luni de zile şi încă sinapsele neuronale funcţionează iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive. O poartă chirurgii, de-o viaţă, dar nu am cunoscut vreunul care să sufere de hipoxie din această cauză”, spune asistenta de la spitalul din Alba Iulia.

Mesajul transmis de Marcela Vîlcan: Nu am crezut vreodată că o mască poate fi mărul discordiei unei întregi naţiuni. Serios? E doar o bucăţică de material care are rolul de a proteja, pe care în primul rând, din respect, grijă şi compasiune pentru cei din jurul tău trebuie să o porţi atunci când intri în magazin să îţi cumperi pâinea sau când stai la rând să îţi plăteşti factura la Electrica.

Dacă o poartă şi cel din apropierea ta înseamnă că ieşiţi amândoi din acea incintă la fel cum aţi intrat, adică, sănătoşi. Asta înseamnă că îţi pasă! Relaxaţi-vă! Nu vă produce nici o hipoxie! O port cel puţin 8 ore/zi, de 5 luni de zile şi încă sinapsele neuronale funcţionează iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive. O poartă chirurgii, de-o viaţă, dar nu am cunoscut vreunul care să sufere de hipoxie din această cauză.

La fel, nu am crezut că „statul bot în bot” este hobby naţional. Serios? Adică ce poate fi plăcut în a mirosi respiraţia celui de lângă tine? Conspiraţie.. Hmmm. .. Ce să conspire? Cum să ne ia sărăcia??? Da, lumea mai şi moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viaţă? Pentru că aşa vrei tu?

Cu cât suntem mai mulţi dintre noi conştienţi că aceste două măsuri (alături de igiena mâinilor şi eticheta de tuse, bineînţeles că pe acestea le cunoşteam deja, din cei 7 ani de acasă), zicala: „Nu mor caii când vor câinii!” este tot mai reală.

Vă propun un exerciţiu de imaginaţie: Dacă virusul HIV s-ar fi transmis la fel ca virusul SARS COV 2, aţi purta nenorocita aia de mască? Pentru a putea trăi din nou o viaţă normală, trebuie să punem cu toţii osul. Altfel, totul va fi în zadar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419