Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mesajul lui Ludovic Orban de Ziua Copilului: „Copiii sunt darul cel mai de preț nu doar pentru familiile lor, ci și pentru întreaga societate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj de 1 iunie, Ziua Copilului 2020. Acesta a spus că momentele petrecute alături de părinți în timpul epidemiei de coronavirus „vor deveni în timp o neprețuită amintire a copilăriei”. De asemenea, premierul a declarat ca toți copiii merită șanse egale și trebuie găsite soluții viabile pentru dezvoltarea lor.

„Este sărbătoarea copiilor, astăzi, o zi pe care le-o dedicăm în fiecare an cu multă bucurie și cu sentimentul că ei sunt darul cel mai de preț nu doar pentru familiile lor, ci și pentru întreaga societate.

Timpul pe care mulți dintre români l-au petrecut alături de copiii lor în ultimele săptămâni, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranță o semnificație aparte pentru fiecare. Pentru un părinte, orice clipă petrecută alături de copiii săi înseamnă acel prilej neprețuit de a-i vedea cum cresc și cum evoluează, de a se apropia și mai mult de ei și a le înțelege frământările și aspirațiile. Pentru cei mici, sunt momente care vor deveni în timp o neprețuită amintire a copilăriei”, arată premierul.

„Pe lângă această bucurie și susținerea familiei, copiii au nevoie și de sprijinul societății. Să-i ajutăm să crească frumos, educați și responsabili înseamnă, în primul rând, să fim noi, la rândul nostru, exemple pentru ei, să-i învățăm ce înseamnă empatia, respectul față de ceilalți și responsabilitatea. Și, așa cum se spune despre copii că sunt oglinda familiilor în care cresc, generațiile de copii de acum, modul în care cresc, reflectă societatea românească”, mai spune Orban.

„Suntem mândri de copiii și tinerii noștri și vrem să le oferim condițiile să se dezvolte într-o Românie educată. Din acest motiv, am decis să finanțăm achiziția de tablete pentru copiii care au o situație mai dificilă din punct de vedere social, astfel încât ei să poată continua să învețe chiar dacă școala s-a mutat acum în mediul online, din cauza coronavirusului. De asemenea, am venit în această perioadă și în sprijinul părinților, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de zile libere cât timp vor fi închise școlile și grădinițele. Împreună cu întreaga echipă guvernamentală, sunt decis să le oferim șanse egale tuturor copiilor României și să găsim soluții viabile pentru dezvoltarea lor”, mai arată Orban în mesajul său.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea