Rămâi conectat

Actualitate

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai: „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai

Marţi, 5 decembrie, se împlinesc şase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre”, susţine Casa Regală a României

„Acum şase ani, în ziua de 5 decembrie 2017, la prânz, Casa Majestăţii Sale anunţa trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I, iar Majestatea Sa Custodele Coroanei transmitea, în seara aceleaşi triste zile, prima sa declaraţie către Ţară, în calitate de suveran al Casei Regale. Ne aducem aminte cu emoţie şi recunoştinţă de Regele Mihai,cel care a lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, este mesajul transmis marţi de Familia Regală a României.

 

O slujbă de pomenire a fost oficiată sâmbătă, 2 decembrie 2023, la Catedrala Patriarhală de Preasfinţia Sa Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

Parastasul a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei şi pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia şi Principesa Maria. La slujbă au fost prezenţimembri ai Casei Majestăţii Sale. Au luat parte la rugăciune membri ai Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc în ziua de 16 decembrie 2017. Catedrala Patriarhală a fost locul în care s-a desfăşurat slujba de înmormântare a suveranului, oficiată de Preafericitul Patriarh Daniel, având alături membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Ulterior slujbei de sâmbătă, la Palatul Elisabeta, Majestatea Sa a oferit un prânz tradiţional întru pomenirea Regelui Mihai.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 10 martie 2024, în Transilvania și la munte: Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 10 martie 2024, în Transilvania și la munte: Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, mai exact pentru intervalul 26 februarie – 10 martie. Vremea va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea