Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai: „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai

Marţi, 5 decembrie, se împlinesc şase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre”, susţine Casa Regală a României

„Acum şase ani, în ziua de 5 decembrie 2017, la prânz, Casa Majestăţii Sale anunţa trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I, iar Majestatea Sa Custodele Coroanei transmitea, în seara aceleaşi triste zile, prima sa declaraţie către Ţară, în calitate de suveran al Casei Regale. Ne aducem aminte cu emoţie şi recunoştinţă de Regele Mihai,cel care a lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, este mesajul transmis marţi de Familia Regală a României.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

O slujbă de pomenire a fost oficiată sâmbătă, 2 decembrie 2023, la Catedrala Patriarhală de Preasfinţia Sa Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

Parastasul a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei şi pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia şi Principesa Maria. La slujbă au fost prezenţimembri ai Casei Majestăţii Sale. Au luat parte la rugăciune membri ai Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc în ziua de 16 decembrie 2017. Catedrala Patriarhală a fost locul în care s-a desfăşurat slujba de înmormântare a suveranului, oficiată de Preafericitul Patriarh Daniel, având alături membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Ulterior slujbei de sâmbătă, la Palatul Elisabeta, Majestatea Sa a oferit un prânz tradiţional întru pomenirea Regelui Mihai.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea