Mesajul Arhiepiscopului de Alba Iulia, ÎPS Irineu, de Ziua Femeii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Femeii:

Este ziua femeii, a aceleia care are flacăra iubirii înlăuntrul său, o flacără ce arde. Maternitatea este înscrisă în fiinţa femeii, în sângele ei, în creierul ei. Femeia este un apostol care poate duce oamenilor bucuria, fericirea şi încrederea.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Binele cel mai preţios din lume nu sunt minele de aur şi argint, nici descoperirile ştiinţei şi tehnicii. Binele lumii este o femeie înţeleaptă, o femeie cinstită, evlavioasă, care pe unde trece seamănă viaţa, speranţa şi pacea.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În această zi, de 8 martie, Îl rog pe Hristos-Domnul, să binecuvinteze pe femeile creştine de aproape şi de departe, dăruindu-le har, sănătate şi viaţă încununată cu ghioceii celor mai frumoase împliniri.

Dreptcredincioaselor femei, fie ca Maica Domnului, Femeia desăvârşită, să vă ajute a vă împodobi cu virtuţile ei. În acest fel, veţi fi capabile să transmiteţi ceea ce nicio cultură, nicio ştiinţă nu pot transmite. De ziua voastră, vă adresez salutul evanghelic: „Bucuraţi-vă!”. La mulţi ani!

 

† IRINEU

Arhiepiscop al Alba Iuliei

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

axinte 8 martie 2016 at 18:34

…mai pe scurt, …cu voi incepe , cu voi se continua si cu voi se sfirseste perpetuarea speciei umane ! …ne sunte-ti dragi si nu numai !,…ar trebui ca sa va intelegem maretia si sa sarbatorim ziua voastra in fiecare zi, …

Teodora 8 martie 2016 at 20:18

Aceste randuri mi-au atins inima. Atat de frumos spus , atat de sincer si adevarat. Sant cele mai frumoase ganduri pe care mi-a fost dat sa le citesc in ultimul timp. Va multumesc foarte mult pentru aceste urari. Le-am primit ca pe cel mai frumos dar .

Sincere multumiri : Teodora.

Daca domnu asta se crede prea înalt D-zeu ce mai e? Esti stiu ca DOAR EL e Prea inalt si Prea Sfânt. In rest oamenii sunt păcătoși... 8 martie 2016 at 23:01

Înalt prea sfânt? Si aia care au furat in Grecia tot sfinti erau ? Dar preasfantul si înaltul din CT care a uitat cică sa-si treacă in declarația de avere 2 milioane de Euro. Acest mesaj luat copy /paste sau scris de un kistokar de curte si preluat de d-l Irineu cu salariul lui de 100 milioane lei vechi e o dovadă a disperării ca nu i mai baga nimeni in seama . Nu-i mai crede nimeni si nu mai stiu ca sa faca sa iese in evidență…. ZIARUL UNIŔEA …VA ROG NU LE MAI FACETI PUBLICITATE!

Pt preacuvioasa Teodora 8 martie 2016 at 23:10

Doamna Teodora sper ca nu sunteți preoteasa..ca ma voi adresa mai cuvi…Totusi O intrebare am daca se poate . Cum va simțiți cand aflati de pe site-ul secret.de stat pt culte ca Domnul preafericit Daniel ia in mana 130 milioane Salar iar Domnul Irineu ia cam 100 milioane salar in mana? Mai credeti ca au ceva legatura cu spiritul, sau mai mult cu materia??????

Adi 9 martie 2016 at 7:46

Lasa-neeeeeee, lasa-neeeeeee….n-avem nevoie de urări preacuvioase….du-te la sapă nu la prostit fraieri!

nepasare si umilinta 9 martie 2016 at 9:44

Eu sunt curioasa in cartea de munca a ‘parintelui” scrie si „inaltpreasfintit” sau doar arhiepiscop? Mi se pare chiar aiurea chestiile cu „inalt ,preasfant,preafericit”.De unde pana unde? Prea ca la tara!

preasfintitul 9 martie 2016 at 11:15

Stiti cum se numeste un om care are un mercedes???…. Un om fericit……Dar unul care are mai multe ( mercedesuri) ????…..Prea fericit!!!!!!

Teodora 9 martie 2016 at 13:25

Ieri ,(8 Martie), la ora cind citeam aceste randuri eram singura in casa, in timp ce peste 80%dintre femeile din orasul meu chefuiau de ziua lor. Acest mesaj a miscat sufletul meu. Nu aveti dvs. cum sa intelegeti asta. Nu sint preoteasa, desi as fii fost onorata daca ar fii fost asa. Faptul ca ma numiti preacuvioasa, il iau ca pe un compliment. Mesajul s-a adresat Femeii din mine , pe care l-am perceput ca atare si am simtit ca trebuie sa multumesc. Daca acest mesaj a sensibilizat fie si un singur suflet ( al meu), inseamna ca el si-a atins scopul. Sant bucuroasa ca aceste randuri au fost scrise de un om bun, intelept si foarte bine pregatit. Cat despre salariile clericilor nu sunt eu indreptatita sa-mi dau aici cu parerea. (Personal , nu cred in sumele vehiculate „din auzite”). Stiu doar ca un om de buna credinta a scris din suflet niste urari frumoase femeii crestine. Si mai stiu ca alti oameni s-au apucat sa-l judece. Chiar nimeni nu vede frumusetea acestor randuri?. Astept din partea celor care critica aici , sa scrie la fel de frumos si de emotionant despre femeie. Eu zic asa: Nu ve-ti putea egala frumusetea acestor fraze nici intr-o suta de ani. Si inca ceva: Nu vorbiti de BISERICA daca nu mergeti IN BISERICA !. Teodora. Sunt : fiica, sotie si femeie crestina.

Comentariile sunt oprite