Rămâi conectat

Actualitate

Mesajele private postate pe situri de întâlniri pot fi probe într-un proces de divorț: Decizia CEDO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajele private postate pe situri de întâlniri pot fi probe într-un proces de divorț: Decizia CEDO

Mesajele private ale soțului sau soției de pe site-urile de întâlniri pot fi probe în instanță în procesele de divorț sau de încredințare a minorilor, a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Această decizie a Curții Europene a drepturilor Omului practic a validat hotărârile judecătorilor naționali. În practică, atât recentă cât și mai veche a judecătorilor români aceste probe erau folosite în special în procesele de divorț sau în procesele de stabilire a custodiei copilului”, a declarat Bogdan Palade, avocat.

Soluția a pornit de la situația unui cuplu care trăia între Spania si Portugalia.

După ce soția a obținut custodia copiilor în Spania, soțul s-a adresat instanțelor portugheze aducând dovezi că partenera sa trimitea mesaje pe site-uri matrimoniale încă din timpul căsătoriei. Judecătorii au considerat că admiterea ca probe a mesajelor nu prejudiciaza părțile dacă este vorba despre procese cu ușile închise.

Și dacă ți se pare de neconceput, află că instanțele din România acceptă mesajele private ca dovadă a infidelității partenerilor. Specialiștii în GDPR sunt insă de altă părere.

Cristina Deca, expert GDPR: „Poate fi aplicată și în Romania atâta timp cât vorbim de ședintele din Camera de Consiliu. Când vorbim despre expunerea în sălile de judecată publice a mesajelor din corespondență, ele intră sub secretul corespondenței și cred că este foarte greu să demonstrezi că nu se încalcă dreptul la viața privată”.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea