Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mesaje de amenințare pentru un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba. Agresorul, condamnat la șase luni de închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Mesaje de amenințare pentru un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba. Agresorul, condamnat la șase luni de închisoare

Un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba a primit mai multe mesaje de amenințare, pe parcursul a nouă luni, din anul 2018 până în 2019, după ce inculpatul a sunat medicul pe numărul personal pentru a solicita efectuarea unei operații, însă medicul l-a îndrumat să respecte procedurile obișnuite și să se programeze unei consultații.

„În perioada 25 mai 2018 – 23 martie 2019, inculpatul i-a trimis în mod repetat, persoanei vătămate mesaje text pe telefonul mobil, o parte dintre acestea conținând amenințări explicite la adresa integrității corporale și vieții persoanei vătămate, ce i-au cauzat persoanei vătămate o stare de temere”, arată materialul probator.

Inculpatul a sunat medicul pe numărul personal, pentru a încerca să solicite efectuarea unei operații, însă medicul i-a explicat că este nevoie de o programare pentru o consultație pentru a putea stabili necesitatea unei intervenții chirurgicale, motiv pentru care inculpatul a început să trimită numeroase mesaje de amenințare pe telefonul personal al medicului.

„Se reține că persoana vătămată are profesia de medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba, din declarația acesteia reieșind că în luna mai 2018 a fost contactată telefonic de către inculpatul A.A. cu solicitarea de efectuare a unei intervenții chirurgicale. Persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să urmeze procedurile obișnuite, respectiv să se programeze pentru efectuarea unei consultații, în urma căreia să se stabilească necesitatea și oportunitatea intervenției chirurgicale, împrejurare față de care inculpatul a început să îi trimită persoanei vătămate numeroase mesaje pe numărul de telefon personal, mesaje ce aveau un conținut ofensator și injurios, o parte dintre acestea conținând amenințări la adresa integrității corporale și vieții medicului”, se arată în dosar.

Mesajele de amenințare erau extrem de ofensatoare și jignitoare la adresa medicului, motiv pentru care acesta a acuzat stări de temere.

„Din copia mesajelor text depuse la dosarul cauzei rezultă că inculpatul A____ A_____ A______ i-a transmis persoanei vătămate în perioada susmenționată zeci de mesaje text, atât de tip SMS, cât și prin intermediul aplicației WhatsApp, unele dintre acestea conținând amenințări la adresa persoanei vătămate precum: „…te dobor cu legea sau fără, nu mă interesează de lege în curând” (SMS trimis în data de 05.11.2018, f. 30 dosar u.p.); „Stai că acum știu unde te ard. Dacă ești medic ai 2 vieți? Si 2 de ai, le iau eu (…) îți dau foc. Mă piș pe plângerile tale. Acolo îți dau foc (…). Să te ferească Dumnezeu să dăm ochi în ochi (…) D___ rău vă fac (…) Te rezolv eu (…) Cu mine nu îți merge, ori la bal ori la spital” (trimis în data de 27.01.2019 pe WhatsApp, f. 32, 33, 36 dosar u.p.) „Eu personal te caut mâine la spital. Îți jur și îți promit. Tu nu îți bați joc de mine că te execut în spital tu (…) Ce mai aștepți du-te la poliție până încă mai poți”, arată Judecătoria Alba Iulia.

Astfel, Judecătoria Alba Iulia a hotărât „în temeiul art. 206 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. raportat la art. 396 alin. (4) și (10) C.proc.pen. stabilește în sarcina inculpatului A.A., pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârșirea în formă continuată a infracțiunii de amenințare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea