Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Mesaj emoționant de omagiu și recunoștință, al colectivului Liceului Sportiv din Alba Iulia, pentru Marcu Nicușor. „Nouă ne va lipsi mai mult decât şi-a imaginat vreodată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Mesaj emoționant de omagiu și recunoștință, al colectivului Liceului Sportiv din Alba Iulia, pentru Marcu Nicușor. „Nouă ne va lipsi mai mult decât şi-a imaginat vreodată”

Colectivul Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia a transmis un emoționant mesaj, în urma decesului directorului Marcu Nicușor, pentru a transmite un omagiu și recunoștință.

„Cuvintele nu pot cuprinde profunda tristeţe şi regretul pentru trecerea prematură in nefiinţă a colegului nostru Marcu Nicușor, profesor şi antrenor de excepţie, care a îndrumat spre culmile succesului mai multe generaţii de elevi, director dedicat ce a condus cu suflet şi profesionalism timp de 20 de ani, unitatea noastră de învăţământ. Vestea încetării din viaţă a străfulgerat în adâncul sufletului fiecare angajat, care în aceste momente îşi ia rămas bun de la cel care a fost mentorul, dascălul şi colegul nostru drag, cu suflet veşnic tânăr.

Marcu Nicuşor şi-a început cariera în 1995, în calitate de profesor de sport. Din 1996 a devenit antrenor de baschet, fiind cel care a înfiinţat clasa cu profil sportiv din cadrul Şcolii Generale Nr. 8 „Nicolae Iorga”, devenită Liceul Sportiv în 1999.

Din 2001 este numit director adjunct, iar din 2010, până acum, a deţinut cu onoare şi profesionalism, funcţia de director şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia. În această perioadă a continuat cu pasiune şi implicare maximă, activitatea de antrenor principal al echipei de baschet, deţinând în repetate rânduri şi funcţia de director sportiv al echipei de baschet feminin, divizia A, CSU Alba Iulia.

Din palmaresul de antrenor putem enumera rezultate remarcabile precum :

• – locul 3 – Campionatul Naţional Şcolar, baschet-fete, finale-licee, Bucureşti, 2001

• – locul III – Campionatul Naţional al Liceelor, fotbal-fete, turneu final, Alexandria, 2005

• – cea mai buna jucatoare-Talnar Alexandra- Campionatul Naţional al Liceelor, fotbal-fete, turneu final, Alexandria, 2005

• – Lotul naţional junioare 1991 -Alexandroaie Laura, Cristea Anca, convocat pregătire, Bucureşti, 2006

• – locul II – Campionatul Naţional de Baschet juniori turneul Final B, Sibiu, 2006

• – menţiune – ONSS-Finala baschet-fete, gimnaziu, Braşov, 2007

• – locul IV – ONSS-Finala baschet-fete, liceu, Oradea, 2008

• – menţiunea I – Concurs „Made for Europe”, Alba Iulia, 2009

• – locul I – Campionatul Naţional U 18 Feminin, Satu Mare, 2009

• – locul II – Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, baschet-liceu, etapa finală, Alba Iulia, 2009

• – cel mai tehnic jucător- Precup Oana- Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, baschet-liceu, etapa finală, Alba Iulia, 2009

• – locul I – la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar Gimnazial, feminin (finală desfăşurată la Alba Iulia), 2014

• – locul II – la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar Licee, feminin (finală desfăşurată la Botoşani), 2015

• In anul 2016 – LOCUL 2 – la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar Licee feminin (finală desfăşurată la Focşani)

* In anul 2018 medalie de bronz la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar Licee, feminin (finală desfăşurată la Vâlcea)

PARTICIPĂRI LA: Turneul Final

• (2015-2016)- CSU-LPS Alba Iulia, Turneul de promovare Feminin

• (2015-2016)- LPS Alba Iulia, Turneul Final U18 Feminin

• (2016-2017)- LPS Alba Iulia, Divizia B, Turneul Final U18 Feminin

• (2017-2018)- LPS Alba Iulia, Turneul Final U18 Feminin

• (2018-2019)- LPS Alba Iulia, Turneul Final U12 Feminin

• (2019-2020)- LPS Alba Iulia, Turneul Final U13 Feminin

• (2020-2021)- LPS Alba Iulia, Turneul Final U14 Feminin

Pe lângă toate aceste rezultate frumoase realizate cu echipa, fetele au avut şi rezultate personale, sub îndrumarea domnului profesor:

CONVOCĂRI LA LOTURILE NAŢIONALE DE JUNIORI: – (2015-2016)

• Lotul Naţional U18 Feminin (5×5) – (2016-2017)

• Lotul Naţional U18 Feminin (5×5 şi 3×3) – (2017-2018)

• Lotul Naţional U20 Feminin (5×5), Fleşer Andreea a PROMOVAT ÎN DIVIZIA B, apoi în DIVIZIA A, unde l-a avut aproape atât în funcţia de antrenor cât şi intr-o funcţie de conducere a clubului. Chiar şi după transferUL la alte echipe din ţară, mentorul, Marcu Nicuşor i-a fost alături cu sfaturi, încurajări şi susţinere.

În faţa acestor rezultate remarcabile nu putem decât să ne aplecăm şi să-i aducem un pios omagiu de recunoştinţă, deoarece cariera lui strălucită a luminat şi imaginea Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia.

Când cerul plânge, nu sunt doar simple ploi, sunt lacrimile celor ce-au păşit în viaţa de apoi. A suferit, a luptat şi a plecat cu lacrimile pe obraz că nu a terminat ce ar fi vrut în această viaţă. Noi colegii, îi mulţumim că a existat şi regretăm plecarea atât de rapidă. S-a stins un om corect. Expresia pe care o folosea în dialog cu prietenii.. mi se pare corect”, devenise celebră.

Rămân imagini, gânduri, doruri, un cer întreg de amintiri. Dincolo de menirea de dascăl. Nicuşor a fost un om cu sufletul deschis spre ceilalţi, un caracter demn şi cinstit, un prieten de cursă lungă. Inima sa bună a bătut în mod egal pentru cei apropiaţi, pentru şcoală, pentru elevi şi pentru baschet. O personalitate puternică, încât te domina uneori, un bărbat inteligent, capabil să se lupte cu toţi, cu toate obstacolele, un zid ce nu părea a putea fi doborât vreodată. Suflet sensibil, a cedat totuşi şi a sfârşit alergarea pe acest pământ, iar nouă ne va lipsi mai mult decât şi-a imaginat vreodată.

Îngerii să-i vegheze drumul lin către înaltul cerului, iar Dumnezeu sâ-i aşeze sufletul în cel mai luminat colt al împărăţiei sale!

SOMN PE VECI BINECUVÂNTAT, NICUȘOR!”, a transmis colectivul Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

LIVE VIDEO: A început CoBuild, festivalul pasionaților de utilaje. Cele mai noi utilaje și tehnologii de construcții, camioane și autovehicule pot fi văzute și testate la Ciugud

Ziarul Unirea

Publicat

în

A început CoBuild, festivalul pasionaților de utilaje. Cele mai noi utilaje și tehnologii de construcții, camioane și autovehicule pot fi văzute și testate la Ciugud Festivalul CoBuild și-a deschis ieri larg porțile și a primit vizitatori din toate colțurile țării, dornici să descopere cele mai noi utilaje și tehnologii de construcții, camioane și autovehicule. CoBuild […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea