Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mesaj EMOȚIONANT al unui șofer rămas cu mașina defectă pe autostradă în Alba: ”Gestul celor care m-au ajutat, o lecție de viață. M-a făcut mai bun”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaj EMOȚIONANT al unui șofer rămas cu mașina defectă pe autostradă în Alba: ”Gestul celor care m-au ajutat, o lecție de viață. M-a făcut mai bun”

Un șofer rămas cu mașina defectă pe autostradă în Alba, în urmă cu două zile, a postat pe Facebook un mesaj emoționant de mulțumire pentru doi albaiulieni care l-au ajutat.

Bărbatului i s-a defectat autoturismul marți seara, pe autostrada Sebeș-Turda, în apropiere de Alba Iulia. Acesta a reușit să opreacă mașina în siguranță pe banda de urgență și a semnalizat-o corect, iar apoi a postat un mesaj pe pagina Info Trafic Jud. Alba unde a cerut ajutorul, mai ales că împreună cu el se aflau soția și un bebelaș.

În scurt timp, doi albaiulieni cu suflet mare au sărit în ajutorul lor, până la sosirea firmei de tractări. Emoționat, șoferul a postat ăe rețeaua de socializare un mesaj de mulțumire, cosiderând întamplarea o lecție de viață pe care nu o va uita și promițând ca la rândul lui să dea mai departe bunătatea pe care a primit-o din partea unor străini.

”Vă mulțumesc tuturor. Am reușit să plecăm. În special mulțumesc băiatului cu BMW. A încercat să îmi dea curent, dar cred că era și altceva. A contat pentru noi că a stat copilul și soția la caldură până a venit tractarea. Drumul lui până la noi, deranjul, ajutorul fizic în ploaie. Pentru mine și familia mea a însemnat ceva special. Gestul lor pentru mine a fost o lecție de viață și vreau să cred că m-a făcut mai bun. La rândul meu o să ajut, răsplata mea o să fie bucuria de a provoca acea emoție care m-a cuprins pe mine când am fost ajutat. Agitat, plouat, îngrijorat, nervos, nepriceput la mașini, fără experiență în situații de genul, nici nu îmi mai aduc aminte dacă i-am strâns mâna la plecare, dar vreau să îi mulțumesc din nou din tot sufletul!”, a scris bărbatul pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba, de Ziua Națională. Concurs cu premii în cârnați și vin, pentru cei care ghiceau greutatea animalului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba, de Ziua Națională. Concurs cu premii în cârnați și vin, pentru cei care ghiceau greutatea animalului

Decebal, un porc de dimensiuni impresionante este mândria unei familii de gospodari din orașul Cugir, care a fost sacrificat vineri, 1 decembrie, după datina de tăiat porcul, înainte de Crăciun. Porcul a fost crescut în gospodărie timp de doi ani și șase luni, iar la tăiere a cântărit 423 de kg.

Citește și: Cu cât se vinde un porc în iarna anului 2023: Un milion de exemplare sacrificate pentru masa de Crăciun

Cu o săptămână înainte de a fi sacrificat, proprietarul lui Decebal a lansat pe rețeaua de socializare Facebook și un concurs cu premii. Cei care urmau să ghicească greutatea animalului sau erau cel mai aproape de cifra corectă, vor fi recompensați cu vin și cârnați, preparați din carnea porcului: ”Câte kg să aibă? Cei care vor scrie cât cântărește vor fi premiați cu cârnați și vin. Dacă sunt mai mulți câștigători, premiul se împarte”, a scris omul pe Facebook.

Citește și: Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi

Vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională, Decebal a fost cântărit și sacrificat. Porcul cântărea nu mai puțin de 423 de kg. Cinci persoane au ghicit greutatea animalului și au câștigat cele 10 kg de cârnați și cei 10 litri de vin puși la bătaie de bărbat.

Din cei cinci câștigători, trei au ales să își doneze premiile unor familii nevoiașe din Cugir, care cu siguranță se vor bucura de bunățile primite de sărbătorile care bat la ușa: ”Încă un câștigător cu inima bună donează premiul câștigat la tombola cu kg lui DECEBAL, către o familie. Sincer, atât sunt de fericit de aceste donații”, spune Viorel Petrescu.

Cugireanul anunță că la anul revine cu alte exemplare impresionante de porci, printre care fiul lui Decebal, Burebista și Tanku.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare