Rămâi conectat

Curier Județean

Mesaj de felicitare postat de Colegiul Militar pentru Raluca Anghel, fostă elevă, șefă de promoție a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o postare publicată în mediul online, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a dorit să împărtășească tuturor reușita Ralucăi, de care tânăra absolventă a instituției lor s-a bucurat recent.

„Mă înclin în fața unui „Viteaz” fără ajutorul căruia nu aș fi reușit să fiu ceea ce sunt astăzi”, afirmă cu tărie absolventa noastră, sublocotenent Raluca Anghel, șefă de promoție a specializării Meteorologie aeronautică din cadrul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov.

Despre timpul petrecut în colegiul militar din Alba Iulia, Raluca spune că a strâns cele mai frumoase amintiri, și-a șlefuit caracterul puternic și a prins aripi pentru a zbura spre idealurile stabilite.

„De cum am pășit pe poarta prestigiosului colegiu militar albaiulian, am știut că acesta este locul meu. În scurt timp, colegii mi-au devenit familie, iar colegiul, casă. Liceul militar a fost sălașul celor mai frumoase momente, care azi sunt amintiri dragi, care nu ar fi putut fi creionate într-un alt loc. Dedicația și perseverența, atât pe linie de învățământ, cât și pe linie de instrucție, acompaniate de devotamentul și profesionalismul cadrelor didactice și militare, m-au ajutat să șlefuiesc un caracter puternic, să devin un om responsabil, capabil să ia deciziile corecte în orice situație. În acest sens, mă înclin în fața unui Viteaz, fără ajutorul căruia nu aș fi reușit să fiu ceea ce sunt astăzi. „Nu pentru școală, ci pentru viață învățăm!” – acesta a fost motto-ul care mi-a călăuzit pașii până în ziua absolvirii când se încheia pentru mine perioada celor mai frumoși ani, ani petrecuți în umbra marelui Colegiu Național Militar „Mihai Viteazul”. Această umbră mă va însoți întotdeauna, amintindu-mi că la cele mai frumoase destinații, ajungi pe cele mai dificile drumuri.

După patru ani de muncă asiduă, mă aflam în momentul în care trebuia să iau cea mai importantă decizie privind cariera militară pe care am ales-o. Astfel, după multe discuții și cercetări, am ales cea mai de sus cale, aceea a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov. Cunoștințele acumulate pe parcursul liceului m-au ajutat să îmi îndeplinesc visul, să prind aripi pentru a zbura spre idealurile pe care mi le-am stabilit, reușind să fiu admisă la specializarea Meteorologie Aeronautică cu media 9,96 și nota 10 la examenul de admitere. Dar admiterea nu a însemnat numai finalul anilor de liceu, ci și începutul formării mele ca ofițer. Aripile le dobândisem, era timpul să învăț „să zbor” în curtea unei instituții în care devotamentul și dragostea pentru țară au fost mereu pe Ordinul de zi.

Toate experiențele din academie m-au ajutat să devin ofițerul de astăzi, reușind performanța de a finaliza studiile cu nota 10 la examenul de licență, devenind șefa de promoție a specializării pe care am ales să o deservesc. Pe această cale doresc să le mulțumesc părinților, fratelui meu care mi-a fost cel mai de seamă exemplu, prietenilor și colegilor care m-au ajutat să depășesc toate situațiile dificile, profesorilor și cadrelor militare care mi-au conturat cariera cum au crezut că este mai bine. Fără ei, nu aș fi cine sunt azi!

Performanța se asortează cu uniforma militară! Vivat Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”! Vivat Academia! Vivat Aviația!”.

Despre Raluca, diriginta acesteia, doamna profesoară Cosmina Mircea, spune că „a demonstrat în toți cei patru ani de colegiu militar că prin optimism, perseverență, competitivitate, timp suficient și eficient alocat studiului se pot obține rezultate superioare. Faptul că este șefă de promoție la specializarea pe care a urmat-o în academie nu reprezintă o întâmplare, ci constituie dovada ambiției de autodepășire, seriozității și nevoii de perfecționare continuă” a spus Raluca.

Felicitări, Raluca, pentru tot ce ai realizat până acum! Îți dorim mult succes în continuare și cer senin!” scriu reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” pe rețeaua de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea