Rămâi conectat

Curier Județean

Mergem la mare? Cât costă, cât durează și care este distanța din Alba Iulia până pe litoral, cu autocarul, trenul sau cu mașina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fie că merg pentru un weekend, fie că aleg un sejur de o săptămână, litoralul Mării Negre este un loc de interes pentru locuitorii județului Alba, în sezonul estival.

Din comoditate și pentru a nu fi legat de o oră, majoritatea aleg să meargă pe litoral cu mașina, dar haideți să vedem care sunt prețurile cu autocarul sau cu trenul, din Alba Iulia, până pe litoral.

Autocarul. Din păcate, din Alba Iulia până în Constanța sunt doar curse indirecte, iar distanțele și timpul variază. Autocarele vor fi schimbate la București, Pitești sau Râmnicu Vâlcea, prețul unui bilet este în jur de 105 lei, timpul necesar 11 ore, iar distanța în jur de 600 km.

Trenul. Drumul cu trenul pare a fi cel mai lung, aproximativ 11 – 12 ore, dar și cel mai costisitor 130 – 150 de lei, iar majoritatea plecărilor se fac noaptea, din Teiuș. Dacă trenul are o rută directă distanța este de 620 de kilometri, iar dacă rutele sunt indirecte distanțele de parcurs sunt de 680, respectiv 670 de kilometri, conform cfrcalatori.ro.

Mașina. La un consum de 7,5 km/l, prețul combustibilului ar ajunge puțin peste 265 de lei. Un preț nu foarte mare, mai ales dacă ținem cont de faptul că ar putea fi împărțit la patru, câte persoane încap într-o mașină. Pe ruta Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești și București, distanța ar fi de 574 de km, iar timpul necesar, 6 ore și 20 de minute.

Sursa foto Antena3


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Urs semnalat în satul Muncelul din Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-ALERT

Unirea Ziarul

Publicat

în

Urs semnalat în satul Muncelul din Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din satul Muncelul, comuna Baia de Arieș au fost avertizați miercuri noaptea, în jurul orei 23.30, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. ”A fost semnalata prezența unui urs în sat. Muncelul, oraș Baia de Aries. S-a emis mesaj […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea