Rămâi conectat

Actualitate

Mensa,sesiune de testări la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naţionale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie în 1946 cu scopul de a identifica şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă. În prezent organizaţia numără circa 100.000 de membri în peste 100 de ţări ale lumii.

Mensa este, în primul rând, o organizaţie voluntară orientată spre satisfacerea nevoilor intelectuale ale membrilor săi. Printre avantajele de a fi membru se numără:

 -Reuniuni, petreceri, excursii, unde membrii au posibilitatea să interacţioneze şi să facă schimb de idei şi experienţe într-un mod plăcut şi inteligent.

Elit - Gustul Desăvârșit

-Adunări la nivel internaţional, care oferă membrilor ocazia de a participa la prezentări şi workshop-uri, dar şi la numeroase jocuri şi distracţii inteligente.

-Pentru mensanii cu aceleaşi preocupări, există aşa-numitele SIGs (Special Interest Groups), care oferă posibilitatea de a schimba opinii pe subiectele de interes.

-Fiecare membru are acces la publicaţiile periodice ale Mensa România şi Mensa International.

-Membrii Mensa care călătoresc peste hotare pot apela la serviciul SIGHT (Service, Assistance and Hospitality to Travelers), prin care pot lua legătura cu membrii din ţara gazdă.

Întâlnirile lunare la nivel local.

 Criteriul de admitere în Mensa este obţinerea la un test de inteligenţă aprobat de Mensa a unui scor care vă plasează în procentul de 2% al populaţiei. Altfel spus, calitatea de membru este deschisă celor care au un coeficient de inteligenţă (IQ) destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2 dintr-o sută din punctul de vedere al inteligenţei.

În premieră, Mensa România organizează o sesiune de testări la Alba Iulia, cu ocazia zilei naţionale, joi, 1 decembrie 1918, ora 10, la Universitatea “1 Decembrie 1918”, Amfiteatrul A6(Virgil Madgearu).

Înscrierea la testare se face online, pe site-ul organizaţiei: www.mensa-romania.ro. Taxa pentru susţinerea testării este de 25 lei pentru plata anticipată în cont, sau 35 lei pentru plata cash, în ziua testării.  (Comunicat presă)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ordonanță pentru majorarea salariilor profesorilor: Vor nu vor, vor avea salariile mărite cu 1.000 de lei de la 1 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ordonanță pentru majorarea salariilor profesorilor: Vor nu vor, vor avea salariile mărite cu 1.000 de lei de la 1 iunie

Guvernul va adopta joi, 1 iunie, ordonanța de urgență cu prevederile din oferta majorării salariale care a fost respinsă de profesori, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri seară, după încheierea discuțiilor cu reprezentanții sindicatelor din Învățământ.

Citește și: GREVA profesorilor CONTINUĂ: Sindicatele din Educație au respins oferta Guvernului – SURSE Edupedu

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, au prezentat liderilor sindicatelor din Educație ordonanța de urgență pe care Guvernul o va adopta în ședința de mâine, îndeplinind astfel cerințele înaintate în baza mandatelor de negociere prezentate public:

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Greva profesorilor 2023: De unde vor veni banii pentru creșterea salariilor din educație

– Creșterea salariului începând cu luna iunie a.c., cu 1.000 de lei brut lunar pentru personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ, respectiv cu 400 lei brut pe lună pentru personalul nedidactic din sistemul educațional.

– În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație.

Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vouchere sociale 2023: Când intră în luna iunie următoarea tranșă de 250 de lei pe card

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere sociale 2023: Când intră în luna iunie următoarea tranșă de 250 de lei pe card

Milioane de români așteaptă cu sufletul la gură viramentul celui mai recent pachet de bani de la stat sub formă de vouchere sociale. Mai sunt doar câteva zile până când ar trebui să intre banii, dar având în vedere zilele libere din perioada următoare, mulți s-au întrebat dacă vor exista întârzieri mai mici sau mai mari în luna iunie a acestui an.

Citește și: Vouchere de vacanță 2023 pentru: militari, poliţiştii şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională

Când intră banii pe card, cei 250 de lei de la stat

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în 2023, ar trebui să se vireze nu mai puțin de șase tranșe a câte 250 de lei pe cardurile sociale a aproximativ 2,4 milioane de români. Acestea sunt supranumite și tichete de masă de la stat, pentru că banii nu pot fi folosiți doar pentru achiziția de alimente și mese calde.

Având în vedere că tranșa anterioară a fost virată în aprilie, înainte de Paște, următoarea parte a finanțării urmează să fie virată în iunie 2023. După mai multe speculații pe marginea subiectului, acum avem o confirmare oficială a faptului că banii românilor vor intra pe cardurile de vouchere înainte de 10 iunie.

Pentru context, voucherele sociale sunt în valoare de 1500 de lei pe an, iar banii sunt acordați în tranșe egale românilor cu o situație materială precară, prin intermediul programului Sprijin pentru România. La începutul lunii trecute, suma virată a fost de 623.874.750 de lei, bani folosiți pentru alimentarea a 2.406.112 carduri.

Dacă folosim voucherele sociale ca pe un indicator de sărăcie, deși în București sunt 122.000 de beneficiari, orașul are și o populație foarte stufoasă. Practic, restul județelor sunt relevante, deoarece confirmă problemele cu care se confruntă populația Moldovei. În Suceava sunt cei mai mulți recipienți pentru respectivul ajutor, 90.879 de beneficiari, în Iași – 90.196, Bacău – 82.410. Dolj este de asemenea în vârf cu 89.801.

Sursa: playtech.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

GREVA profesorilor CONTINUĂ: Sindicatele din Educație au respins oferta Guvernului – SURSE Edupedu

Ziarul Unirea

Publicat

în

GREVA profesorilor CONTINUĂ: Sindicatele din Educație au respins oferta Guvernului – SURSE Edupedu

Profesorii au respins oferta propusă la Guvern de premierul Nicolae Ciucă și de Marcel Ciolacu, liderul PSD, potrivit surselor Edupedu.ro. Atât cei din Federaia Sindicatelor Libere din Învățământ cât și cei din Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ au transmis mesajul că nu acceptă sumele primite.

În consecință, liderii sindicali comunică la această oră rezultatul referendumului intern și negociază cu reprezentanții Guvernului o altă soluție.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim că Guvernul a anunțat că oferă, în a 8-a zi de grevă generală în școli și după două mitinguri în stradă cu zeci de mii de persoane, ca soluție pentru încetarea conflictului de muncă, următoarele sume pentru profesorii și angajații din școli, pentru următoarele 6 luni:

-1.000 lei brut sumă fixă pentru personalul didactic predare si auxiliar (această sumă nu va fi bază de calcul pentru dirigenție, gradație de merit, inv. special etc.)

-400 lei brut sumă fixă pentru nedidactic (la fel nu reprezintă bază de calcul pentru alte elemente salariale)

-Principiul de bază pentru noua grilă este ca salariul de bază al debutantului să fie egal cu salariul mediu brut pe economie iar celelelate salarii vor fi corelate în raport de grade/trepte profesionale și vechimea în muncă.

-Legea se va aplica în trei etape, în prima etapă (1 ianuarie 2024) se va acorda 40% din diferența dintre dintre venitul din decembrie 2023 și salariul final la aplicarea integrală a legii.

-Plata perioadei de grevă prin recuperarea activităților

Sursa: edupedu.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare