Rămâi conectat

Actualitate

Mensa,sesiune de testări la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naţionale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie în 1946 cu scopul de a identifica şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă. În prezent organizaţia numără circa 100.000 de membri în peste 100 de ţări ale lumii.

Mensa este, în primul rând, o organizaţie voluntară orientată spre satisfacerea nevoilor intelectuale ale membrilor săi. Printre avantajele de a fi membru se numără:

 -Reuniuni, petreceri, excursii, unde membrii au posibilitatea să interacţioneze şi să facă schimb de idei şi experienţe într-un mod plăcut şi inteligent.

-Adunări la nivel internaţional, care oferă membrilor ocazia de a participa la prezentări şi workshop-uri, dar şi la numeroase jocuri şi distracţii inteligente.

-Pentru mensanii cu aceleaşi preocupări, există aşa-numitele SIGs (Special Interest Groups), care oferă posibilitatea de a schimba opinii pe subiectele de interes.

-Fiecare membru are acces la publicaţiile periodice ale Mensa România şi Mensa International.

-Membrii Mensa care călătoresc peste hotare pot apela la serviciul SIGHT (Service, Assistance and Hospitality to Travelers), prin care pot lua legătura cu membrii din ţara gazdă.

Întâlnirile lunare la nivel local.

 Criteriul de admitere în Mensa este obţinerea la un test de inteligenţă aprobat de Mensa a unui scor care vă plasează în procentul de 2% al populaţiei. Altfel spus, calitatea de membru este deschisă celor care au un coeficient de inteligenţă (IQ) destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2 dintr-o sută din punctul de vedere al inteligenţei.

În premieră, Mensa România organizează o sesiune de testări la Alba Iulia, cu ocazia zilei naţionale, joi, 1 decembrie 1918, ora 10, la Universitatea “1 Decembrie 1918”, Amfiteatrul A6(Virgil Madgearu).

Înscrierea la testare se face online, pe site-ul organizaţiei: www.mensa-romania.ro. Taxa pentru susţinerea testării este de 25 lei pentru plata anticipată în cont, sau 35 lei pentru plata cash, în ziua testării.  (Comunicat presă)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea