Rămâi conectat

Actualitate

Membrii CA Albalact și-au depus demisiile. Conducerea, preluată provizoriu de un spaniol și doi francezi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AlbalactMembrii Consiliului de Administraţie al companiei Albalact şi-au depus luni demisia, se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În locul lor au fost numiți provizoriu doi cetăţeni francezi şi unul spaniol, în condițiile în care Consiliul Concurenței a autorizat în iulie preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA și SC Albalact Logistic SRL de către B.S.A. Internațional, compania franceză care este societatea-mamă a grupului Lactalis.

„Membrii Consiliului de Administraţie al Albalact SA: Petru Raul Ciurtin, Petru Ciurtin şi Cornelia Mioara Oancea au depus fiecare scrisori de demisie din mandatul de membru al Consiliului de Administraţie al Albalact care îşi produc efectele în data de 19.09.2016.(…)

Potrivit prevederilor art. 137 din Legea 31/1990 privind societăţile, în caz de vacanţă a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu prevede altfel, consiliul de administraţie procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea adunării generale ordinare a acţionarilor”, se arată în raport.

Consiliul de Administraţie a numit în calitate de administratori provizorii ai Albalact până la data numirii noilor administratori de către Adunarea Generală ordinară a Acţionarilor pe Aurelio Antuna Rodriguez, cetăţean spaniol, care va deţine şi funcţia de preşedinte interimar al CA, Gilles Joseph Stephane Mezière, cetăţean francez, şi Michel Francois Jacques Auguste Peslier, cetăţean francez.

Consiliul Concurenţei a autorizat, pe 6 iulie, operaţiunea de concentrare economică realizată prin preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA şi SC Albalact Logistic SRL de către BSA International. BSA International este deţinută de către BSA, companie franceză care este societatea mamă a Grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în Romania atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate şi Dorna, cât şi produse lactate fabricate în străinătate şi importate pe teritoriul Romaniei.

SC Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, iar SC Rarăul SA este o filială a Albalact. Societatea Albalact Logistic SRL este, de asemenea, o filială a Albalact care desfăşoară transporturi rutiere de mărfuri.

Albalact — Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înființată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acțiuni în anul 1990 și privatizată în 1999. Albalact are acționariat majoritar român, iar acțiunile emise de Albalact sunt admise la tranzacționare la categoria standard a Bursei de Valori București. Albalact deține 99,01% din acțiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc și 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajați în toate cele trei entități.

Grupul de companii Albalact a încheiat anul 2015 cu un profit net de circa 12,63 milioane lei, semnificativ mai mare decât rezultatul net înregistrat în 2014, potrivit raportului financiar IFRS consolidat, aprobat în Adunarea Generală a Acționarilor. Veniturile nete au crescut anul trecut cu 8,9%, la 444,02 milioane lei, de la 408,13 milioane lei, în 2014.

Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate și UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact și Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând multe branduri internaționale de succes, precum President, Parmalat, Galbani. Grupul are în prezent 75.000 de angajați și deține peste 200 de fabrici localizate în 43 de țări la nivel mondial. În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro.

În România, Lactalis a cumpărat brandul de lactate LaDorna în 2008.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea