Mega focarul de la Galda, în creștere, 7 persoane ocrotite în serviciul rezidențial din Cricău, depistate pozitiv: precizări de la DGASPC

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În urma prelucrării probelor prelevate de la beneficiarii ocrotiți în centrele rezidențiale din zona Aiud, în Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Baia de Arieș și Casa de tip familial în comunitate Blaj, rezultatele comunicate de Direcția de Sănătate Publică Alba arată următoarele:

  • Pentru cei 50 de beneficiari de la CIAPAD Baia de Arieș virusul SARS-CoV-2 nu a fost detectat.
  • Cei 32 de beneficiari (16 copii și 16 persoane adulte cu dizabilități) ocrotiți în cele 4 servicii rezidențiale din zona Aiud și cei 9 copii din CTF Blaj au avut rezultat negativ.

În urma procedurii de retestare a beneficiarilor, cu rezultate negative, din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos, rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea cu noul coronavirus a 34 de persoane adulte cu dizabilități și a unui angajat..

ELIT

De asemenea, infectarea cu COVID-19 a fost confirmată și pentru cele 7 persoane adulte cu dizabilități ocrotite în serviciul rezidențial din Cricău. Acestea au fost izolate în locuința protejată, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent.

La nivelul centrului rezidențial din Galda de Jos se asigură servicii medicale permanente, prin medicul centrului, prin medicii delegați din celelalte structuri ale DGASPC Alba, care alături de asistentele medicale și infirmierii angajați ai centrului monitorizează starea de sănătate a tuturor beneficiarilor.

Astfel, este măsurat nivelul saturației de oxigen din sânge și temperatura, urmărindu-se apariția unor simptome specifice bolii și este menținută legătură permanentă cu un medic infecționist și medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar, iar în cazul deteriorării accentuate a stării de sănătate, aceștia vor fi transferați în unitățile medicale menționate în Hotărârea nr. 37/10.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, respectiv la Spitalul Municipal Aiud, Secția Psihiatrie sau la Secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba, pentru asigurarea tratamentului specific și asistență medicală specializată.

Beneficiarii negativi sunt izolați în cadrul centrului rezidențial într-o zonă separată de cei pozitivi, în funcție de complexitatea afecțiunilor medicale. Starea lor de sănătate este monitorizată permanent de personalul din cadrul serviciului, altul decât cel desemnat să aibă grijă de persoanele adulte cu dizabilități confirmate pozitiv.
Activitatea nu a fost întreruptă, iar DGASPC Alba colaborează îndeaproape cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba și urmează toate măsurile recomandate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Lasă un comentariu

• Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea datelor dvs. pe acest site web.


NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.