Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mega focarul de la Galda, în creștere, 7 persoane ocrotite în serviciul rezidențial din Cricău, depistate pozitiv: precizări de la DGASPC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma prelucrării probelor prelevate de la beneficiarii ocrotiți în centrele rezidențiale din zona Aiud, în Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Baia de Arieș și Casa de tip familial în comunitate Blaj, rezultatele comunicate de Direcția de Sănătate Publică Alba arată următoarele:

  • Pentru cei 50 de beneficiari de la CIAPAD Baia de Arieș virusul SARS-CoV-2 nu a fost detectat.
  • Cei 32 de beneficiari (16 copii și 16 persoane adulte cu dizabilități) ocrotiți în cele 4 servicii rezidențiale din zona Aiud și cei 9 copii din CTF Blaj au avut rezultat negativ.

În urma procedurii de retestare a beneficiarilor, cu rezultate negative, din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos, rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea cu noul coronavirus a 34 de persoane adulte cu dizabilități și a unui angajat..

De asemenea, infectarea cu COVID-19 a fost confirmată și pentru cele 7 persoane adulte cu dizabilități ocrotite în serviciul rezidențial din Cricău. Acestea au fost izolate în locuința protejată, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent.

La nivelul centrului rezidențial din Galda de Jos se asigură servicii medicale permanente, prin medicul centrului, prin medicii delegați din celelalte structuri ale DGASPC Alba, care alături de asistentele medicale și infirmierii angajați ai centrului monitorizează starea de sănătate a tuturor beneficiarilor.

Astfel, este măsurat nivelul saturației de oxigen din sânge și temperatura, urmărindu-se apariția unor simptome specifice bolii și este menținută legătură permanentă cu un medic infecționist și medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar, iar în cazul deteriorării accentuate a stării de sănătate, aceștia vor fi transferați în unitățile medicale menționate în Hotărârea nr. 37/10.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, respectiv la Spitalul Municipal Aiud, Secția Psihiatrie sau la Secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba, pentru asigurarea tratamentului specific și asistență medicală specializată.

Beneficiarii negativi sunt izolați în cadrul centrului rezidențial într-o zonă separată de cei pozitivi, în funcție de complexitatea afecțiunilor medicale. Starea lor de sănătate este monitorizată permanent de personalul din cadrul serviciului, altul decât cel desemnat să aibă grijă de persoanele adulte cu dizabilități confirmate pozitiv.
Activitatea nu a fost întreruptă, iar DGASPC Alba colaborează îndeaproape cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba și urmează toate măsurile recomandate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea