Rămâi conectat

Actualitate

Medicul Dorel Săndesc: „Vaccinul este soluția cea mai bună pentru mine, pentru cei dragi, pentru tine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se atenționează de către medicul Dorel Săndesc că este necesar pentru români să se vaccineze pentru a nu risca să facă forme grave ale coronavirusului și că virusul atacă sistemul nervos.

„Decizia pro sau contra vaccinare nu este simplă – nici măcar pentru un medic. Pentru că, în ciuda beneficiilor indiscutabile ale vaccinurilor (eradicarea unor boli cumplite, limitarea sau prevenirea unor epidemii…) acestea ridică și unele îngrijorări, justificate. De aceea consider o campanie provaccinare triumfalistă, demagogică, prezentând totul în roz total ineficientă, ba chiar de natură să determine „efecte adverse”.

Iar semnele de întrebare nu sunt puține. Iată aici prezentate succint două:

1. Există efecte secundare după vaccinare și cât sunt de periculoase ?

DA, există și unele pot fi serioase. Dincolo de efectele imediate post-vaccinare (durere la locul injectării, astenie, simptome „pseudo-gripale”, etc.), îngrijorătoare sunt cele care apar mai tarziu, de tip autoimun, cum ar fi poliradiculonevrite, mielite, narcolepsie, etc. DA, aceste complicații apar, foarte rar, dar apar, după vaccinuri, mecanismul lor fiind reprezentat de faptul că uneori anticorpii sintetizați în urma vaccinării atacă nu doar virușii ci și structuri proprii organismului (cum ar fi sistemul nervos).

Citește și: A doua tranșă de vaccin anti-COVID a AJUNS în județul Alba. Câte persoane au fost vaccinate până acum

DAR : se ignoră faptul că aceste complicații apar și în cursul bolii, cu incidență și severitate mai mari decât după vaccin! Mecanismul este același: anticorpii sintetizați împotriva virusului atacă structuri ale organismului . Noi, cei care îngrijim acești bolnavi am văzut nu puține complicații de acest gen, cu pareze și paralizii, care s-au supraadăugat bolii Covid-19 și au dus la suferințe grave sau chiar deces.

Dincolo de aceste efecte secundare, boala poate duce la o listă înfiorătoare de SECHELE: fibroza pulmonară, insuficiența cardiacă, fibroza hepatică, tulburări neuropsihice, accidente trombo-embolice tardive severe, etc. Am văzut deja prea multe cazuri decedate la peste 1 luna de la boala cu embolie pulmonară, sau tineri care după boală nu mai pot urca 2 etaje…și atâtea altele …Și toate acestea NU apar după vaccin.

2. Nu e mai prudent să nu ma grăbesc, să aștept să văd cum reacționează alții?

Răspuns: NU.

Argumente: protejarea împotriva acestui virus devine o cursă contra-cronometru, în condițiile în care devine evidentă capacitatea sa de a dezvolta mutații periculoase; deja a apărut o mutație mult mai contagioasă și nimeni nu poate garanta că nu va apărea o alta mult mai agresivă și letală: este un fenomen natural, evoluționist, darwinian, numit „selecție naturală” , prin care se selectează și dezvoltă variantele cele mai competente, adică mai periculoase pentru noi. Și mai gândiți-vă doar că această mutație nu vine așa din eter, ci se produce, întotdeauna, în organismul gazdă, care ar putea fi tocmai al tău, dacă nu îl vei proteja prin vaccinare. Și ca în filmele horror, acel monstru se va naște în tine și te va răpune…

Citește și: Recomandare OMS: Administrarea celor două doze de vaccin trebuie să aibă loc într-un interval de 21-28 de zile

Da, există și șansa să nu te infectezi sau să faci o forma ușoară. Dar experiența acumulată în aceste luni arată că nimeni nu este protejat de riscul unei forme severe sau chiar de deces, nici măcar cei tineri, această teribilă boală acționând după mecanismul „ruletei rusești”…ești dispus să apeși pe acest trăgaci, să joci acest joc periculos fără a fi obligat?

Acestea sunt câteva dintre răspunsurile la doar două dintre întrebările legate de vaccin. Desigur că mai sunt multe. Consider că decizia trebuie luată punând în balanță toate argumentele. Balanța mea, așezată, da, pe experiența medicală de o viață, dă un verdict fără dubii: vaccinul este soluția cea mai bună pentru mine, pentru cei dragi, pentru tine, pentru noi toți ca și comunitate. Să vă dea Domnul gândul bun!”, scrie Săndesc pe Facebook.

Sursă: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea