Medicii sunt scandalizați de desconsiderarea pe care le-o arată Guvernul. NU vor legalizarea șpăgii, ci salarii decente şi condiţii optime de muncă

Alianţa Medicilor a reacționat dur după ce premierul Victor Ponta şi ministrul Bănicioiu au anunţta legalizarea şpăgii în sistemul sanitar. Într-un punct de vedere remis stiripesurse.ro medicii din Alianţă susţin că NU asta au cerut, ci condiţii optime de muncă pentru a putea oferi un serviciu medical de calitate:

medici”NU VREM LEGALIZAREA ȘPĂGII! Vrem salarii decente şi condiţii optime să putem oferi pacienţilor un serviciu medical de calitate

ELIT

Suntem pur şi simplu scandalizaţi de desconsiderarea pe care Guvernul o arata nu doar faţă de medici, dar şi faţă de pacienţi prin încercarea de a legaliza șpaga dată doctorului. În nici o ţară civilizată un pacient nu dă o “atenţie” medicului.

Am fost chiar de-a dreptul şocaţi când am auzit la televizor că se va crea o listă de “norme” care, dacă sunt respectate, va face ca mita dată medicilor să devină legală. Este inadmisibil ca într-o Românie modernă să se mai vorbească despre un act medical în termeni de dare de mită, șpagă sau plic, ori legalizarea acestor fapte.

Mai grav este că sindicatele din domeniul medical, participante la “negocierile” cu Guvernul, au putut fi de acord cu propunerea halucinantă de legalizare a mitei. De partea cealaltă, aceiaşi reprezentanţi sindicali declarau satisfăcuţi în faţa camerelor de filmat că au reuşit să obţină o mărire de “25%” pentru toate persoanele ce lucrează în domeniul sanitar.

Poziţia Alianţei Medicilor a fost clară de la început: dorim modernizarea sistemului sanitar, iar în cadrul acestui proces de modernizare să se rezolve şi problema salarizării. Bani există, dar trebuie bine administraţi. Din start am spus că suntem împotriva legalizării mitei, o acţiune degradantă atât pentru medic cât şi pentru pacient.

Ce s-a întâmplat astăzi este o desconsiderare, de către toţi cei care au luat parte la acele “negocieri”, pentru tot ce înseamnă act medical în România şi drepturi ale pacienţilor.

Pregătim în aceast moment o reacţie publică mai detaliată la cele prezentate de Guvern şi sindicate azi.

Această practică a spăgii din sistemul sanitar care, iată, are loc cu binecuvântarea politicienilor, trebuie oprită odată pentru totdeauna.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

pacient 18 august 2015 at 20:08

Suntem la fel de „scandalizaţi de desconsiderarea pe care mULTI medici si asistente o arata fata de pacienţi În nici o ţară civilizată un medic nu conditioneaza actul medical de prezenta PLICULUI!!!!!

Aşa zis-a Burebista 18 august 2015 at 21:34

Pacienții i-au învățat cu nărav. Tot ei trag acum.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...