Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Medicamentele expirate, colectate în containere special amenajate, în curţile spitalelor. Când va intra în vigoare noua lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicamentele expirate, colectate în containere special amenajate, în curţile spitalelor. Când va intra în vigoare noua lege

O nouă lege pentru colectarea medicamentelor expirate va intra în vigoare în România de la 1 ianuarie şi ar trebui să spună clar unde şi cum ne aruncăm medicamentele expirate.

Colectarea medicamentelor expirate este o problemă pe care famaciştii au fost oarecum obligaţi, până acum, să o rezolve din fonduri proprii. Un container amplasat în curţile spitalelor, ar trebui să simplifice procedura colectării deşeurilor farma şi chiar să incurajeze populaţia să devină mai responsabilă.

În farmacii, medicamentele expirate sau nefolosite, aduse de populație au parte de un „tratament” special. În cazul unui control, o cutie lăsată la întamplare poate duce până la închiderea farmaciei. Reprezentanții din domeniu spun că nu riscă să le fie oprită activitatea, astfel că distrug medicamentele cu bani din propriul buzunar.

Un proiect de lege adoptat recent de Parlament, și care intră în vigoare la 1 ianuarie, arată clar unde, când și mai ales cum se aruncă medicamentele.

„Conform proiectului, de la începutul anului viitor, oamenii vor trebui să aducă medicamentele expirate în containerele special amenajate în curţile spitalelor, lista acestor unităţi sanitare urmând a fi făcută publică odată cu normele de aplicare a legii”, scrie observatornews.ro.

În curţile spitalelor, containerele vor avea și pază, dar și camere de supraveghere. Amplasarea lor este necesară pentru că nu toata lumea ştie ce să facă atunci când vrea să arunce medicamente expirate sau care nu mai sunt folosite.

România nu stă bine la capitolul gestionării deșeurilor, iar asta se vede cel mai bine în statistici. Gradul de reciclare în ţara noastră este de 11 la sută, departe de media europeană de 45 la sută.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea