Rămâi conectat

Actualitate

Medic psihiatru despre negaționiștii COVID-19: „Oameni meschini. Din cauza voastră au murit acești oameni. Îi aveți pe conștiință”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru vorbește, într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, despre scepticii și negaționiștii coronavirusului, unii dintre ei chiar medici, care „în loc să creeze concordie, înțelegere și să sprijine efortul întregii comunități medicale, au vărsat bilă, ură și spută în spațiul public”.

„În ultimele luni România a înregistrat cu aproape 30% mai multe decese decât în anii anteriori. Această statistică dură, oficială, furnizată de INS (Institutul Național de Statistică) vine să închidă gura principalilor zeloți ai dezinformării.

Inclusiv unor medici care, pe perioada pandemiei, au furnizat materie primă și muniție curentului negaționist.

Oameni care și-au folosit autoritatea profesională încât, în loc să creeze concordie, înțelegere și să sprijine efortul întregii comunități medicale, au vărsat bilă, ură și spută în spațiul public.

Oameni din mediul academic medical, unii cu păr alb în cap, al căror relativism și cinism n-a făcut decât să adauge la bilanțul deceselor.

Oameni meschini, care n-au avut niciun scrupul să exploateze criza sanitară prin care trecem încât să-și tragă spuză pe turta lor, pe interesul lor, pe patologia propriei personalități.

Au mai fost și oameni care au umblat din poartă în poartă, au dat pliante, au organizat proteste împotriva măsurilor sanitare.

Au numit masca botniță.

Au numit guvernul și președintele ca fiind dictatori, autoritarieni.

Excesul de decese nu este o abstracțiune. Nu este o noutate venită din neant. Știm din ce pricină au murit, doar în ultima lună, cu 6000 de români mai mulți decât anul anterior.Au murit pentru că, stimulați, ațâțați, zgândăriți, injectați cu informații contradictorii și teorii ale conspirației, oamenii și-au pierdut încrederea în lideri. Sau au îmbrățișat unii noi. Carismatici, firoscoși, dar complet lipsiți de responsabilitate.

Sper că acei oameni nu pot dormi noaptea. Sper să se răsucească și să aibă icnete ale propriei morale. Să se uite în oglindă și să-i bântuie vorbele spuse la diverse momente. Articole fățarnice publicate. Sau vești false răspândite. Din cauza voastră au murit acești oameni. Îi aveți pe conștiință. Voi vă știți între voi. Și eu unul n-am să vă las să uitați, dar nici să vă uite lumea”, a scris medicul Gabriel Diaconu pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Directorul ANM, Elena Mateescu, a detaliat că în ultimele zile ale toamnei vom experimenta temperaturi înalte, dar începând cu duminică, 3 decembrie, un curent de aer rece va intra în România. Acesta va aduce temperaturi negative în aproape toată țara, însoțite de condiții de ninsoare.

„Mâine, în ultima zi a toamnei 2023, din punct de vedere termic, vom avea o vreme normală, cu temperaturi maxime între 0 și 8 grade în întreaga țară. Totuși, se așteaptă și precipitații, mai ales în zonele mai joase de relief, în special în partea de vest, nord, centru și est a țării.

La munte, pot apărea precipitații mixte, dar prima zi a iernii 2023-2024 va fi caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, având în vedere maximele zilei, între 8 și 18 grade.

În București, se așteaptă o maximă în jur de 15 grade. Cu toate acestea, pot apărea precipitații, în special în regiunile intracarpatice, în partea de nord-est și la munte, sub formă de ploaie, iar la munte, în special, precipitații mixte.

De la 3 decembrie începe iarna
Începând cu 3 decembrie, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, având în vedere că temperaturile vor scădea de la 8…18 grade în prima zi a lunii decembrie la cel mult 0…8 grade începând cu 3 decembrie. Minimele vor fi în mare parte negative, cu valori extrem de scăzute de până la -11 grade în zonele depresionare și cel mult 3…4 grade în zona litoralului.

În București, se preconizează minime de la -1 grad la cel mult 1 grad.

De la 3 decembrie, vom avea din nou condiții de iarnă, având în vedere masa de aer rece care va pătrunde în zona țării noastre de la sfârșitul acestei săptămâni”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare