Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Medic din Timișoara, replică dură pentru cei care nu cred în COVID-19: Să nu mai vină la spital dacă fac COVID. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medic din Timișoara, replică dură pentru cei care nu cred în COVID-19: Să nu mai vină la spital dacă fac COVID. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?

Replică dură dată de doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș”, din Timișoara, la atitudinea celor care refuza să poarte masca de protecție sub pretextul că le sunt încălcate anumite drepturi.

„Dau niste semnale foarte proaste. Pe acești oameni care nu cred sau nu poarta masca sau iau în derâdere toate aceste masuri ale noastre îi rugam să nu mai vina la spital daca fac COVID. Să se trateze cu terapii alternative. Pentru că daca nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar? Pe de alta parte, este dreptul fiecăruia să facă ce vrea cu viață lui. Noi suntem aici să ne luptam pentru viață celor care vor să trăiască. Și vom rămâne aici. Pentru ceilalți care iau în derâdere toate aceste masuri și care la rândul lor au alti adepți suntem neputincioși în fata lor. Dar daca se vor îmbolnăvi, să se trateze cu terapii alternative. Să nu încarce sistemul sanitar. Am pacienți care nu au crezut, s-au infectat, au început să poarte masca, apoi să promoveze sănătatea publica”, a spus dr. Cristian Oancea, într-o intervenție la Digi24.

Specialistul spune că masurile impuse de autorități sunt de bun simt și nu lezează drepturile nimănui.

„Tot ce am cerut în aceasta perioada: să purtam masca, să avem o igiena sanitara mai accentuata și atât. Nu am pus nicio măsură restrictiva care să blocheze drepturile unei persoane. Asta deja putem să o numim crima. Daca tu iți respecți dreptul de a nu purta masca, te infectezi și îmi dai mie și eu, Doamne fereste, mor sau ajung în Terapie Intensiva și deja vorbim de alte sancțiuni. Sau daca tu nu crezi și duci virusul acasă la părinții tai, la bunicii tai și ei decedează, îi omori cu buna știință. Ar trebui să se gândească de doua ori aceste persoane. Și nu înțeleg ce drepturi le sunt încălcate?”, se întreabă managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea